Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/9005514 www.bgdnes.bg

Ангел Кунчев казал на Мангъров да си затваря устата

Двамата доценти се скараха задочно в тв ефира

"Нека първо да влезе в отделението по COVID-19, там ще види какво представлява вирусът и как боледуват хората" - това каза доц. Ангел Кунчев на доц. Атанас Мангъров през ефира на Би Ти Ви тази сутрин.

Думите му бяха реакция на изказване на доц. Мангъров пред камерата на Биляна Гавазова, записала го по-рано. След неколкократно нейно настояване той обяснява как Кунчев му е казал да си затваря устата.

Реклама

Кунчев ми каза да си затварям устата. Обади ми се посред нощ, аз пътувах с колата, и ми каза, че е единственият, който ме защитава, и по-добре да си затварям устата, обясни Мангъров.

Доц. Кунчев първо се разсмя в студиото на Би Ти Ви, след което обясни, че няма да обсъжда повече казани от Мангъров думи. Той обясни, че е говорил с него да не всява съмнение у хората, тъй като това ги раздвоява и те не знаят какво да правят.

Същевременно доц. Кунчев препоръча хората, особено по-възрастните, да се ваксинират за грип. Ваксините ще бъдат безплатни за всички над 65 г. В момента държавата е заявила 180 000 дози антигрипни ваксини, като ще има и 160 000 дози за свободния пазар.

Според доц. Кунчев те едва ли ще стигнат, но недостиг на антигрипни ваксини имало в цяла Европа.

Неговото мнение е, че децата ще се чувстват по-удобно, ако ходят на училище с шлем, вместо с маска. По думите му родителите на деца със съмнение за коронавирус няма да бъдат карантинирани, а само изследвани. Когато тестовете са при съмнение в организиран колектив - ясла, градина, държавата ще поема цената им.

В момента България е на 19-о място по заболеваемост от 31 страни в Европа. В Испания обаче заболеваемостта е 12 пъти по-голяма.
По-притеснителни са данните за смъртността, тъй като България е на 2-ро място в Европа по смъртност, но на предпоследно на Балканите.

Реклама
Реклама
Реклама