Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/8447509 www.bgdnes.bg

Още трима са починали от COVID-19 в страната, 71 общо са излекуваните

Потвърдените случаи на коронавирус в България са 676. В болница са настанени 230 души от заразените, 36 от тях са в интензивни отделения. Няма нови заразени сред медицинския персонал. Продължава кампанията с тестване в Банско. Няма нова област със заразен. 4 от новите случаи са в София. Излекуваните са 71 - общо 47 мъже и 24 жени, средната им възраст е 48 години. Има и трима починали - жена в Хисар, мъж в Хасково и мъж на 38 г. в "Пирогов", без придружаващи заболявания. Общо 17 мъже и 14 жени, средната им възраст е 64 години. Това заяви председателят на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг. 

Нямаше струпвания на хора по църквите. Повечето хора се вслушаха. Продължаваме да отправяме същия апел към всички, коментира той.

Реклама

Карантинираните минимум 3 или 4 пъти на случаен принцип се проверяват на мястото, където са поставени под карантина, каза генералът.

Освен че имаме вече за поне 16 000 души лекарство, ще има и българско производство. Наблюдават се доста хора, които пристигат в доста тежко състояние. Оказва се, че доста от тях нямат лични лекари, както е и при последния смъртен случай, за който съобщих, обясни той.                                                                                                                                                                                                                                                                       

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама