Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/8437451 www.bgdnes.bg

Иван Звездев избяга на село

Кулинарят Иван Звездев се чувства щастлив по време на пандемията и тоталната самоизолация. Причината за това е, възможността да си е у дома със семейството.
"Чувствам се много хубаво! За пръв път се събираме цялото семейство у дома. Прекарвам деня си в обработване на двора и засаждането на пролетните култури. Като градинар се изявявам", сподели пред "България днес" именитият кулинар.
В хубавото време Звездев е по цял ден в градината, където сади основно поправки.
"Наблягам на подправките, имам около 20 засадени - риган, мащерка, копър, магданоз, целина, лавандула, девисил. Задължително имаме моркови, марули, репички, лук", добавя Звездев, който подкрепя напълно мерките на държавата със справяне с COVID-19.
"Всички ще се заредим с нови сили и ще знаем какво да правим занапред. Това е времето ни за равносметка", допълва той.
През времето когато не е в двора, кулинарят помага на малкия си син, който е първокласник в уроците. "Стараем се да учим, сега се борят с произношението на думите. Не съм сигурен дали онлайн обучението ще помогне в това отношение, но да видим", разкрива Звездев.
А когато са свободни той учи първолака да готви, като правят видеа и ги споделят в социалните мрежи.
"Много е забавно готвенето с дете! Споделяме всичко в мрежата и много хора са се запалили по кулинарията за деца. Правим лесни рецепти за баници и питки", коментира виртуозът в кухнята.
Липсата на социални контакти не липсва на Звездев и дори му е хубаво вкъщи. Причината е в постоянното движение и пътуване, в което той прекарва голяма част от годината.
Докато е у дома, Звездев набляга и на разработването на собствения си кулинарен канал в платформата Youtube. "Изцяло съм пренесъл работата си в интернет, превръщам канала ми в медия, има си и спонсори. Направили сме го и на испански език, за да може да достига до повече хора на запад", разкрива Звездев.
Той сподели и реалната възможност след пандемията да има много нови кулинари, които заради самоизолацията са се запалили по готвенето.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама