Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/7713711 www.bgdnes.bg

8 г. за дъртия Митко, убил с нож в сърцето Юлияна

Пожалиха килъра на младата майка

Роднините на жертвата: Искаме доживотна присъда за душманина

Осем години затвор получи възрастният Митко Симеонов за умишленото убийство с нож в сърцето на 40 г. по-младата си съпруга Юлияна Иванова. Решението е на Окръжен съд - Стара Загора. Причина за малкото наказание стана съкратеното съдебно следствие, от което Симеонов се възползва. Така той намали с една трета престоя си в затвора.

"Срамувам се от стореното, съжалявам", заяви възрастният мъж пред магистратите, които разглеждаха казуса с бруталното убийство.

Реклама

"Трябваше да му дадат поне доживотна присъда за това, което направи. Нашето дете беше едва на 25 г. и майка. А той само 8 г. ще прекара в затвора", шокирани са близките на убитата жена от решението на магистратите. Те са категорични, че ще обжалват наложената присъда в законовия срок.

Кървавата вендета се разиграва след жесток семеен скандал между възрастния мъж и младата му съпруга. Разправията избухва на 6 януари т.г. навръх Ивановден 25-годишната Юлияна е открита мъртва в квартирата си в старозагорския кв. "Железник". Младата майка е намерена да лежи бездиханна в локва кръв със забит в сърцето нож. За убийството незабавно е задържан и обвинен 65-годишният Симеонов.

Оказва се, че преди убийството двамата се разделят и са в процес на развод. Пощурелият от ревност Митко действа, след като разбира, че Юлияна е започнала онлайн връзка със своя връстник Николай и има планове да се събере с него.

След убийството Митко Симеонов се оправдава пред разследващите, че само се е защитавал. Настоява, че Юлияна първа грабва нож и се опитва да го заколи. От прокуратурата веднага възразиха, че рани Симеонов в действителност има, но щадящи. Резултатите от приключилите две медицински експертизи по делото потвърждават, че става въпрос за умишлено убийство. Въпреки това той застана пред съда по обвинение, по което можеше да получи от 10 до 20 г. затвор. В убийството на Юлияна е използван нож с 20-сантиметрово острие, което било забито докрай в тялото й. Жената е наръгана два пъти - в сърцето и дясната ръка. Всичко това можеше да доведе до смяна на обвинението: убийство с особена жестокост, за което законът предвижда и доживотен затвор, но това така и не се случи.

Осемгодишната присъда подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Реклама

Сватовете не го искат

Драматичната любовна история между Митко Симеонов и Юлияна започва, когато момичето е едва на 15 години, а мъжът има друг брак и деца зад гърба си. Роднините на девойката са категорично против отношенията й със значително по-възрастния мъж.

"Не одобрявах връзката на дъщеря ми Юлияна с 40 години по-възрастния й съпруг, но те криеха от мен. Разбрах в последния момент, през 2017 г., след като вече бяха сключили граждански брак. Скришно беше направено всичко. Опитах се да си я прибера, но тя не пожела. Сега ще се боря поне убиецът й да получи максимална присъда", разкри почернената майка на Юлияна Ирина Йорданова пред "България Днес".

Жената продължава съдебната битка, за да вземе попечителството над дъщеричката на Юлияна, която в момента на убийството е едва на 8 месеца.

Реклама
Реклама
Реклама