Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/7027260 www.bgdnes.bg

Близки на загиналата Славка: Разпознахме трупа по бенката й

Телата на загиналите са шокираща гледка

"Нито ме интересуват облаги, нито нищо. Искам тя да се върне! Загубата е голяма! На всяка екскурзия участваше. И сега това й беше последната. Край! Беше страхотен човек, обичаше живота много."

Това промълви едва-едва братът на загиналата в зловещата катастрофа край Своге Славка Колева - Любен Колев, от софийското село Световрачене пред "България Днес".

Реклама

Славка е известна сред близки и приятели като жената глас и ангелогласен славей заради изявите си в местния певчески хор.

"От онази вечер не сме същите хора! Нататък не знам как ще бъде. Той животът продължава, ама за нас. Много грешки са допуснати предполагам, за да се стигне дотук. Толкова пъти са пътували, толкова пъти и ние сме ходили с тях... Много голяма трагедия, нямам думи", допълни със сълзи на очи Снежана Каприева, първа братовчедка на Славка.

Почерненият брат Любен Колев сподели, че племенникът му е тръгнал към моргата в София. Там трябва да разпознае тялото на майка си. Заедно с него за подкрепа е и синът на Любен.

"Децата са там. Доколкото разбрах, труповете са неразпознаваеми. Поне момчетата знаят някакви отличителни белези. Има бенка от дясната страна на лицето. По нея ще я разпознават. Не знам кога ще ни я дадат. Искам да си я взема и да я погреба аз", допълва съсипаният Любен.

Той и Славка живеели в една къща. Чули се ден преди екскурзията, но тогава Любен не е предполагал, че това е последният разговор със сестра му.

Реклама

Синът на загиналата жена живее в Исландия. Пращал пари от там за ремонт на семейната къща. Щом научава черната вест, хваща първия самолет и се прибира в България.

"Синът й не е добре. Всички много страдаме. Момчето беше започнало да прави ремонт за нея, но тя така и не го дочака. Миналия ден върнахме кухня, спалня. Няма смисъл, отказахме поръчката", разказва още почерненият брат.

Погребенията на загиналите в адската катастрофа ще бъдат цяла седмица. Първата жертва ще бъде положена в земята днес в 10 часа.

Разказ от първо лице на лекар:

Около автобуса имаше човешки тела

"Това, което аз видях, беше един автобус, който не можеше да се разбере каква марка е. Толкова беше смазан. Беше паднал от пътя в пропастта, някъде около 20-25 метра. Около автобуса имаше човешки тела!"

Това разказва д-р Владимир Кръстев от Спешна помощ, който е един от първите медици, пристигнали на мястото на зловещата катастрофа.

Когато пътува към мястото на инцидента, дори не си представя какво ще види. Въпреки дългогодишния си опит лекарят е категоричен, че с такава гледка никога не се свиква.

Доли ТАЧЕВА

Снимки: Юлиян САВЧЕВ

Реклама
Реклама
Реклама