Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/6772796 www.bgdnes.bg

Станах Мис Кюстендилска пролет заради баба

"Участвах в конкурса заради баба ми. С нея си говорехме как преди години е искала да се включи, но така и не е събрала смелост. Направих го заради нея."

Това заяви пред "България Днес" 16-годишната ученичка Милица Стойчева, която е тазгодишната победителка в популярния конкурс "Девойка Кюстендилска пролет". Десетокласничката отвя конкуренцията с лъчезарната си усмивка и чаровно присъствие на сцената.

Реклама

"Цялото ми участие се случи много спонтанно. Досега съм участвала в един-единствен конкурс и тогава бях на 5 годинки. След това все не ми стигаше смелост, но сега я събрах. Не мисля в бъдеще да се занимавам професионално с участия в конкурси, тъй като искам просто да се забавлявам", споделя Милица.

Голямата мечта на ученичката е да стане актриса. След завършването на гимназия "Йордан Захариев" в Кюстендил тя планира да кандидатства в НАТФИЗ. "Влече ме към комедията и хумора. Харесвам актьорите Любо Нейков, Кръстьо Лафазанов, Силвия Лулчева и много други", каза още хубавицата.

Стойчева разказа, че в училище най-много й се отдават езиците, в свободното си време обича да излиза с приятели, да гледат филми и да си правят разходки през почивните дни.

За първото си място в конкурса Милица получи 1500 лева от община Кюстендил. Подгласнички на Милица станаха Ивана Митрева и Виктория Стоичкова. Те получиха по 850 лв. от кметството. Момиче на публиката стана Савина Димитрова, за която наградата също бе 850 лв. Журито бе съставено от 28 носителки на титлата "Девойка Кюстендилска пролет".

Милица ще бъде горда притежателка на титлата в продължение на една година, а първата й сериозна изява ще бъде на днешния празник на град Кюстендил. На церемонията красавицата ще произнесе реч и ще пожелае здраве на съгражданите си.

"Благодаря на семейството ми, на приятелите и на журито. Тази победа е за всички участнички, с които през цялото време бяхме в приятелски отношения и нямаше злоба. Пожелавам на кюстендилци да имат много усмивки, да се радват на всички моменти и да бъдат все така красиви и добри", радва се лъчезарното момиче.

Реклама
Реклама
Реклама