Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/5908960 www.bgdnes.bg

"Левски" без пари за селекция

Селекцията в "Левски" зацикли. "Сините" не разполагат с достатъчно средства за класни нови попълнения. Това намекна спортният директор Станислав Ангелов след загубата от "Лудогорец" с 1:2.

"Ако има възможност, ще се опитаме да привлечем добри играчи на паузата - обяви Пелето, след това се опита да замаскира положението. - Не финансова възможност - ако излезе нещо, което си заслужава. Ние имаме възможностите."

Реклама

Хора от клуба споделят, че парите, които ръководството ще отпусне за нови попълнения през зимната пауза, са минимални. Така много от набелязаните от главния мениджър Георги Чиликов играчи стават недостижими за "Левски". Още повече че те са от Швеция и Португалия. Там цените на футболистите не падат под 200-300 хиляди евро. Отделно и заплатите им са доста високи.

Нови играчи на "Герена" ще се привличат само ако някои от настоящите бъде продаден или освободен. Сред спряганите за раздяла с клуба са двамата най-високоплатени футболисти - Сърджан Лукин и Хеан Деса. При тяхно напускане ще се отвори възможност за взимането на някой с по-голяма заплата, но при възможност той трябва да е свободен агент.

Смяна на треньора Елин Топузаков не се обсъжда дори и след двете поредни загуби. Той подписа договор до края на сезона и само някакъв невиждан спад може да доведе до махането му. Още повече че нито един от набелязаните специалисти след изненадващото напускане на Люпко Петрович не е навит да поеме отбора. Най-желан е Станимир Стоилов, но той вече обяви, че остава в "Астана". Най-рано Мъри ще е свободен през ноември идната година.

Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов си навлече гнева на феновете на "Левски". Причината е, че стражът на "орлите" се изгаври с колегата си Боян Йоргачевич. Той иронизира ритуала на сърбина да връзва шал на тима си на мрежата, която пази. Преди мача, при строяването пред публиката на терена, Стоянов излезе за първи път наметнат с фенския артикул, по подобие на "синия" страж, който от дълго време се появява така. След това бе изкопиран в троен размер и другият ритуал на сърбина - завързване на шалчето за мрежата на вратата. Владо Стоянов навърза цели три шала, което допълнително подчерта иронията. Освен това на няколко пъти националният ни страж някак пресилено и театрално целуваше артикула по посока на феновете, изразявайки вярност към клуба си.

Това вбеси ултрасите на "Левски", които го засипаха с гневни коментари и обиди в социалните мрежи. "Не беше колегиално, но това не важи за един перничанин. Той просто не може да го разбере", "Можеш да излезеш от селото, но селото никога не излиза от теб, нали, Владо?", "Селско вратарче ... FOR EVER!!! и "Тоя, дето си уви шаловете на мрежата, за да копира и дразни... малък човек!", бяха само част от коментарите по адрес на Стоянов.

Самият той призова феновете на "сините" да подкрепят отбора си.

"Четох една декларация на НКП на "Левски". Един отбор се подкрепя и в тежките моменти. Призовавам хората да подкрепят собствения си отбор, защото тези футболисти се нуждаят от това", каза Стоянов.

Реклама
Реклама
Реклама