Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/5078287 www.bgdnes.bg

Найо Тицин, журналист: Болонката Чуколов знае друса ли се Волен Кукловодите активираха лудия палячо

Надя Панкова

- Г-н Тицин, как ще коментирате последните прояви на лидера на "Атака" Волен Сидеров? Преди две години именно вие се маскирахте като него с усмирителна риза, нарекохте го фашизоиден лидер. Как ще определите обаче сегашното му поведение?
- Да, той, че си е фашизоиден, такъв си е, продължава да е такъв, нищо, че в момента играе друга роля. Нека не забравяме, че в последните десет години това, което виждаме като поведение на Волен Сидеров, е роля. Това е игра, роля, която той изпълнява доста успешно, това може да кажем. Той изпълнява ролята на фашизоиден лидер, когато трябва и когато кукловодите му кажат, но изпълнява и ролята на клоун, палячо, луд човек, когато кукловодите му кажат, че трябва да влезе в тази роля. В момента най-точното определение за господин Сидеров е, да го наречем, заслужил артист на Руската федерация.
- Не смятате ли, че това театралничене му носи дивиденти, той не е напускал вече десет години политиката? Значи това шоу върши работа.
- Това шоу върши работа, бих казал, за съжаление. На някакъв процент от избирателите това импонира. А на него му носи достатъчно, колкото трябва, за да бъде в политиката. Вижте, нека не се заблуждаваме, Волен Сидеров, или по-скоро проектът ДВолен СидеровУ и "Атака" няма за цел да бъде някога в управлението и да управлява държавата, слава Богу! Но има за цел да създава шум в системата, да мъти и да отклонява вниманието от всъщност много по-важни въпроси.
- Според вас последният случай от нощта на изборите от какво цели да отклони общественото внимание? Или просто говорим за поредната изцепка, каквито е имало и преди през годините.
- Че тя е поредната изцепка, поредната е. В понеделник си направих труда да изгледам три емисии вечерта - на ТВ7, на Би Ти Ви и на Нова телевизия една след друга. И да ви кажа, прави чест на БНТ, че не сложи като първа новина изцепките и изстъпленията на Волен Сидеров, а отделиха важната новина, а именно резултатите от изборите и проблемите в "Арена Армеец" с изборните книжа. А новината за Волен Сидеров беше втора, на 27-ата минута. Което наистина прави чест на националната телевизия, защото това е правилният ред на новините, независимо че много по-жълто, любопитно, а и много повече се коментира това, което се случи с Волен Сидеров в неделя в НАТФИЗ.
Но и аз започнах да се питам какво обслужва това поведение в дадения ден. Трудно е да се назове, може би с течение на времето ще разберем, когато след седмица-две се появи информация за нещо, което се е случвало, но още не е излязло на повърхността през изминалите дни. Тогава може да разберем защо този палячо и луд е бил активиран. Защото на пръв поглед това, което той направи в неделя вечерта, е да фокусира внимание към себе си, да отклони вниманието от изборите. Покрай тях може да добавим и трагичното представяне на "Атака" на тези избори. Следователно не биха влезли в следващия парламент, дай Боже. Следващото, от което отклони вниманието, е бюджетът и изобщо рамката за развитието на страната в следващите години. Това мина мимоходом и заради фокусирането върху поведението на Волен Сидеров. Това е, което се виждаше на пръв поглед, но какво стои зад кулисите ще разберем след време.
- Не правят ли ГЕРБ от мухата слон с искането да се промени конституцията относно имунитета на народните представители, при положение че през годините имунитет е искан за далеч по-големи престъпления, отколкото нахлуването в магазинче за цигари или в театрална академия?
- Нека не забравяме, че почти нито един от тези, които са имали свален имунитет, не е завършил с осъдителна присъда или в затвор.
- Нека ви поправя, трима души са.
- Така или иначе, отдавна беше време този въпрос да се реши веднъж завинаги и да се махне от конституцията. Разбира се, че в момента на управляващите им е удобно да фокусират популистки обществения интерес върху тази тема. Можеше много по-отдавна да се случи, без да се чакат тези простотии.
- Всеки път, когато някой прогнозира смъртта на "Атака" и че Волен Сидеров няма да влезе в парламента, той някак магически ни изненадва, вдига рейтинга си и успява да прескочи 4% бариера. Казахте, че се надявате той да не влезе в парламента, но смятате ли, че асата в ръкава му са свършили и отново няма да ни изненада?
- Да кажем, че Волен Сидеров държи аса в ръкава си, значи, че го правим голям играч. Той не държи никакви аса, той е една от картите на някой друг, който играе с тях. Проектът "Атака" бива толкова успешен, в голяма степен, защото е скачен съд с проекта ДПС. В последните десет години по един или друг магически начин или уж в резултат на глупост или изцепка на ДПС националистическият вот се активира, за да може да се даде глътка въздух и на "Атака". Тя е просто една от успешните карти на кукловодите, които са създали двата проекта, те се захранват един друг.
- Масово колегите на лидера на "Атака" коментираха до преди седмица, че откакто е станал баща, е съвсем различен. От протеста пред парламента вчера обаче се чуха други коментари, дори има петиция да се отнеме детето му. Как бихте коментирали чисто човешки не политика, а родителя, бащата?
- Винаги когато се предозира с различни психотропни вещества, човекът загубва човешкия си образ и става нещо друго. Нещо, което дори не познава себе си. В този смисъл не мога да коментирам човешкия фактор, а само публичния образ и политическото поведение на този индивид.
- Вие направо казвате, че господин Сидеров злоупотребява с много и различни вещества?
- Това се говори. Никой не може да го потвърди освен той или Деси Чуколов, неговата вярна болонка. Но това се говори и някак си погледът, по-точно от бистрия му поглед си личи.
- Ако прочете интервюто, няма да му хареса. Не се ли притеснявате?
- Хахаха, съжалявам, но той отдавна ме е нарочил за всичко. Няма проблем, ние си имаме история на взаимоотношенията. Но не казвам, че взима наркотици, а поведението му прилича на човек, който злоупотребява с такива вещества. И най-хубавото и чистото е, когато бъде хванат в една следваща изцепка, веднага да му се вземе тест - кръв, урина, тези неща веднага могат да се установят, биохимията е доста напреднала, и да се разбере има ли такова нещо или не. И той, ако иска да пресече всякакви спекулации по този въпрос, сам да го направи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама