Ензими за добро храносмилане и жизненост

Основна грижа на тялото ни е да си осигури достатъчно хранителни вещества за съществуването си. Това не може да стане без ензими - незаменими при смилането на храната, доставянето на енергия, възстановяването на клетките, тъканите и органите. Амилазата, липазата и протеазата са основните храносмилателни ензими, които се генерират в човешкото тяло. Те работят съвместно с ензимите, които си набавяме чрез храната (единствено при консумация на сурови, нерафинирани продукти). Така храната се смила по-бързо и се намалява ензимната тежест от храносмилането. Ако едно тяло има ензими в изобилие, то е изпълнено с жизнена енергия. Като щадим изразходването на телесните си ензими и си набавяме достатъчно ензими при хранене, тялото ни ще бъде здраво.
Кои са най-важните храносмилателни ензими?
Амилаза - разгражда сложните въглехидрати като нишесте и гликоген.
Липаза - помага на тялото да разгради мазнините.
Протеаза - грижи се за правилното хидролизиране на протеините в киселинна среда.
Бромелаин - подпомага цялостното храносмилане и абсорбцията на хранителните вещества.
Лактазата ни е необходима, за да разградим млечната захар.
Целулазата се справя с несмилаемите фибри в плодовете, зеленчуците и пълнозърненстите храни.
Алфа-галактозидаза - спомага за разграждането на сложни въглехидрати.
Всички тези ензими можете да откриете в „Ензи-Мил". Продуктът е от изцяло натурален и неживотински произход и се усвоява лесно от организма.
За по-добро храносмилане, лекота, стомашен комфорт и жизненост - вземете таблетка „Ензи-Мил".
Повече информация за ензимите и здравословното хранене можете да намерите на www.botanic.cc