Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/3296347 www.bgdnes.bg

Изчезнало тялото на бургаски бизнесмен?

Пълна мистерия започна да витае около процеса "Гранити" в Бургас за убийството на собственика на едноименната компания през 2008 година.
На поредното дело вчера стана ясно, че вещото лице Петя Минчева не е анализирала лично данните от намереното тяло през 2009 година край село Паницово. Смяташе се, че то е именно на Стоян Стоянов. Вчера Минчева обясни, че данните от апарата за анализи са й били продиктувани по телефона и лично не е провеждала изследванията. Заради това тя се застрахова, че не може лично да гарантира, че въпросното тяло е на Стоянов.
Това накара защитата на обвиняемите веднага да поиска повторна ексхумация. В кулоарите на съдебната зала пък тръгнаха информации, че трупът на бургаския бизнесмен въобще не е бил откриван. За да се даде ход на делото, е било намерено подхвърлено друго тяло, което е използвано като доказателство. Не е ясно къде е бил самият труп на Стоянов, който изчезна мистериозно пред дома си през март 2008 година. Съдът отхвърли исканията на защитата.


Приживе Стоянов беше един от най-големите търговци на строителни материали в Източна България. Фирмата му "Гранити" се беше наложила като една от бързо развиващите се фирми на пазара и постоянно отваряше нови клонове и разширяваше бизнеса. Според предварителни данни, преди да бъде отвлечен, Стоянов е притежавал над 100 милиона лева активи. По-късно дяловете му бяха прехвърлени на съдружниците, а фирмата обявена в ликвидация и заличена.
Вчера стана ясно, че подсъдимият Стоян Петров остава без адвокат. Съдия Захариев обяви, че в 12:30 ч. по факса е получено писмо от адв. Светослав Славов. В него се уведомява БОС, че Славов не може да продължи да изпълнява задълженията си по независещи от него причини. Той счита, че е налице разминаване в линията на защитата.

Григор КОЛЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама