Киселото зеле и естествено ферментиралите зеленчуци в туршиите са най-добрите антиоксиданти
Защо зимните инфекции не са страшни, а половопредаваните са по-опасни, обяснява известният лекар, който е гост в първия здравен видео подкаст "Докторе, кажи" на "24 часа"
Киселото зеле и естествено ферментиралите зеленчуци в туршиите са най-добрите антиоксиданти, които са необходими на организма срещу вирусите и зимните инфекции. Това казва проф. Тодор Кантарджиев, който е гост в първия здравен видео подкаст "Докторе, кажи" на "24 часа".
Медийната платформа "24 часа" започва поредица от видеосрещи с членове на лигата "Лекарите, на които вярваме". Темите и гостите избират читателите.
Имате "диагноза" или се лутате из интернет симптоми - ще имате възможност да попитате най-добрите специалисти. Те ще отговарят компетентно и на разбираем език.
Първата избрана от читателите тема е "Грип, ковид, сезонните вируси и зимните инфекции".
Възрастните хора боледуват 5-6 пъти в годината от инфекции, а малките деца средно 8 пъти, но всяка пета вирусна инфекция се усложнява с бактерии, обяснява уважаваният професор. Разказва защо не трябва да се самолекуваме, колко и кога трябва да се приемат витамини и защо имуностимулаторите не са панацея.
Гледайте подкаста и ще разберете:
- Как професорът се предпазва от инфекциите и защо рецептата му с лимон и сода е толкова успешна срещу гърлобол?
- Кои са трите предпоставки да сте постоянно болни?
- Време ли е за ваксини сега и кога бременните може да си ги поставят?
- Кога и как трябва да се сваля температурата при децата?
- Защо антибиотиците са най-полезната група лекарства?
- Кога не трябва да "чакаш да ти мине", а бързо да посетиш лекар?