Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/19199679 www.bgdnes.bg

92-годишната баскетболистка пусна бюлетина, не пропуска вот

  • Баба Даринка без очила, но с придружител 
  • Избирателната секция е на 5 км, но това не отказа пенсионерката 

Доли ТАЧЕВА

92-годишната баба Даринка не пропусна и този път да гласува! Пъргавата пенсионерка от трънското село Ярловци отново даде гласи си на предсрочните парламентарни избори вчера. За втори път тази година Иванчева се разходи до село Зелениград, за да пусне бюлетината си в урната. 5-те километра от дома й до съседното населено място не я отказаха да изпълни гражданският си дълг. Пенсионерката е в отлично здраве и дори не ползва очила.

Реклама

"Гледа да не пропуска избори, въпреки че зачестиха. Лошото е, че живее сама горе и трябва да има човек, който да я закара. Вчера брат ми я придружи до Зелениград. Тя на случайни хора няма вяра, само на близки от семейството разчита за тези неща", разказва пред "България Днес" вторият й син Първан.

Баба Даринка блесна с невероятните си умения по баскетбол. Само за 13 секунди възрастната дама вкарва с лекота три коша и засрамва много спортисти. Даринка не се притеснява и да рита топка с 10-годишния си правнук, като не отстъпва по нищо на връстниците му. Няма ден, в който да седи на едно място. Освен че активно се занимава със спорт, баба Даринка сама се грижи и за градината си - плеви, сади и полива различни зеленчуци. Няма нещо, което да й се опре. Дори и това, че няма избирателна секция в селото, в което живее.

"В нашето няма секция. В Зелениград ходят от три-четири села да гласуват. Постоянните жители по адресна регистрация са малко. Всичко запустя. Хората са оставени, докато изкарат, на доизживяване са. Тази година в едно село почина и последният местен жител. Тази зима няма да има хора там. Идват само покрай ловния сезон и покрай изборите, през останалото време къщите са празни", допълва Първан.

Баба Даринка вижда как всичко запада, но е категорична, че няма да напусне дома си и да заживее в някой голям град. Въпреки че синът й Първан има възможност да я вземе при него в Перник, тя категорично отказва и продължава да си шета и готви в уютната си къща в село Ярловци.

Четете още

Камелия гласува с малкия Баян

Камелия гласува с малкия Баян

Лили Иванова пусна бюлетина с черни ръкавици

Лили Иванова пусна бюлетина с черни ръкавици

Христо Стоичков гласува в Париж: Изпълних гражданския си дълг към родината

Христо Стоичков гласува в Париж: Изпълних гражданския си дълг към родината

Ути Бъчварова: Не може да искаме легитимност с тази избирателна активност

Ути Бъчварова: Не може да искаме легитимност с тази избирателна активност

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама