Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/19035593 www.bgdnes.bg

10-годишният Денис се бори с тумор на мозъка

*Показателите му са сринати 

*Преживява тежка операция в България, заради болестта започва да вижда двойно 

10-годишно момченце от Пловдив се бори с тежко заболяване.

Денис Еминов доскоро е едно обикновено усмихнато дете. Расте, учи и тренира любимия си спорт - футбол. Заедно с родителите си и двете му братчета се радват на времето, прекарано заедно.

Реклама

Всичко буквално се променя за един миг, след като семейството чува страшната диагноза - туморна формация на малкия мозък. Последва тежка операция, след която се установява злокачествен медулобластом на малкия мозък, който дава разсейки в гръбначния.

"Първите симптоми бяха умора и главоболие. Седмица обикаляхме по кабинети, но не се установи нищо. Денис започна да повръща, но заключението беше вирусна инфекция. Симптомите не спряха дотук - появи се схващане на тила и парализа на вратлето. Денис започна да вижда двойно. След месец ходене по мъките минахме на ЯМР. Там дойде звучният шамар за цялото ни семейство", сподели пред "България Днес" борбената майка Татяна Еминова.

На този етап малкият герой се лекува в Турция, където се подлага на скъпоструващи терапии.

"В момента показателите му са сринати. Трябва да му се влеят тромбоцити и отделно е с тремор (треперене) на ръката, тъй като цялата му дясна част е засегната. Едното му око също не е добре заради двойното виждане. Изписаха му специални очила, с които поне вече ще може да гледа телевизия. След 3 месеца трябва пак да го прегледат и ако няма промяна, ще се наложи операция и на двете очи", разказа още Еминова.

Точна сума за лечението все още не е определена, но досега родителите вече са платили 100 000 лв.

"Отбор "Ботев" Пловдив, в който синът ми тренира, много ни помогна, както и още много хора. Класната му също така е страхотен човек. Благодарни сме!", завърши майката.

Можете да дарите средства на следната сметка:

Алианц Банк България

BG79BUIN95611000739745

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Денис Фахриев Еминов

Четете още

Фолклегендатата Сашка Васева в изповед: Публиката ми спаси живота!

Фолклегендатата Сашка Васева в изповед: Публиката ми спаси живота!

Сашка Васева приключи с лечението на тумора

Сашка Васева приключи с лечението на тумора

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама