Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18237170 www.bgdnes.bg

Мика лекува със звуци деца с увреждания и аутисти

Единственият сертифициран звуколечител у нас 

Тест на гласа определя дисбаланса в организма 

Аутизмът и различните увреждания могат да бъдат облекчени със звуци! В това вярва Михаела Стойкова, която прилага успешни терапии на деца с различни заболявания. Мика, както я наричат повечето хора, е помогнала на десетки хора да се почувстват по-добре, по-здрави и по-уверени с помощта на своите нестандартни музикални инструменти, които събуждат клетките, освобождават блокажите в тялото и чистят аурата.

"При децата аутисти е малко по-трудно, защото може да отнеме часове, преди да издадат определени звуци. При тях ключът е в мозъчните вълни. Там се виждат нарушенията. За тях например не е добре да се слушат тоновете "ре", "ми" и "фа"", споделя пред "България Днес" Михаела.

Реклама

Стойкова е единственият сертифициран звуколечител в България. През 1990 г. емигрира в САЩ и живее в Лос Анджелис. Там завършва училище за актьорско майсторство и години наред работи в киното и театъра. Зад граница започва да се интересува и от въздействието на музиката върху човешката психика и физика. Дълго време се образова сама, четейки и търсейки информация по темата. Накрая завършва Sound Healing Institute в Сан Франциско - специализирано училище за лечение със звук, и започва да практикува.

"Още в древността хората са използвали лечебната сила на звука, на думата, вярвали са в магическата им сила. Телата ни резонират звуците около нас. Всяка клетка, всеки орган вибрират по специфичен начин. Понякога тази вибрация е нарушена и ние може да я възстановим чрез звуци, цветове, храна", обяснява Мика.

Звуколечителят прави компютърен тест на гласа, по който разбира какъв е дисбалансът в организма. Чрез кодове се установява какви тонове липсват на човек и след това Михаела просто ги добавя.

"Ние сме вибрационни същества. На всеки орган може да разбереш какви тонове са изразходени. Както виждаме какви добавки са ни нужни. След като това се установи, започваш да пълниш чашата отново със звуково музикална добавка. Виждаш и в цветни спектри. Тези цветове взаимодействат с червата, с черния дроб, с всичко и оттам нататък можеш да помогнеш на хората, като им кажеш какви цветове да обличат или наблюдават по-често", добавя Михаела.

Методите й да лекува със звуци са най-разнообразни. Специалистът първо установява какъв е проблемът и след това определя как да протече сеансът. В студиото й в София разполага с вибрационна маса с вградени тонколони. Зарежда необходимите звуци и когато посетителят й легне, получава нужните тонове чрез кожата, костите и ушите си. Мика разполага още с тибетски кристални купи, минерали, камъни, барабани и какви ли не музикални инструменти, с които възпроизвежда различни лечебни звуци. Има гонг в тона "ре", който е олицетворение на елемента вода, а чановете й добавят елемента въздух, ако той се е изхабил от тялото на човека.

"Лечебните камертони обаче са цяла вселена. Това е звуколечебна акупунтура. Вместо иглотерапия правя звукотерапия с камертони. Слагат се по точките и могат да работят по костите, по мозъчните вълни. Ако ударя камертона долу в крака, вибрацията ще се разнесе в цялото тяло чак до главата", споделя още звуколечителят.

Реклама
Реклама
Реклама