Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18176854 www.bgdnes.bg

Притеснителни РАЗКРИТИЯ от японски сеизмолог

7 по Рихтер в Турция ще стигне и до България. За това предупреди свтовно известен сеизмолог – японският експерт по земетресенията Мориваки Йошинори, който наскоро привлече вниманието с изявленията си за земетресения в Турция. Той обяви списък с провинции, в които се очакват земетресения с магнитуд 7 или повече.

Мориуаки, който често прави изявления за възможно земетресение в Мраморно море, този път алармира и за други опасни провинции на югоизток от България.

Реклама

Експертът по земетресения привлече вниманието на обществеността към района на Чанаккале с множеството вторични трусове, по 20-30 пъти на ден в този район, продължаващи и до днес.

Това е предвестник на голямо земетресение в бъдеще, като то ще засегне и съседните държави Гърция и България отчасти, алармира японският специалист.

„Можем да кажем, че ще е най-опасно в района на Чанаккале. Защото малките земетресения не предотвратяват възможни големи земетресения", отбеляза той.

Експертът отбеляза, че е предвидил последното силно земетресение с магнитуд 4,9, станало на 4 март, в окръг Чанаккале. Японският експерт по земетресения и строителен инженер привлече вниманието с изявленията, които направи след земетресението на 6 февруари 2023.

„След 2019 г. земетресения с магнитуд 4 и 5 продължават да се случват от време на време в Турция. Това не може да се каже, че е предвестник на голямо земетресение, но имаме повече от всякога увеличена сеизмична активност в района", каза той.

Четете още

Ново земетресение с магнитуд 3,6 люшна Вранча

Ново земетресение с магнитуд 3,6 люшна Вранча

Земетресение РАЗЛЮЛЯ на 10 км от Стара Загора

Земетресение РАЗЛЮЛЯ на 10 км от Стара Загора

Реклама
Реклама
Реклама