Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/18088341 www.bgdnes.bg

Мъж разсече главата на куче с брадва

Животното е спасено по чудо! 

Заварихме го в агонизиращо състояние, мозъкът се виждаше, казват доброволци 

Доли ЛУКАНОВА

Разсечено с брадва куче потресе жителите на плевенското село Бохот. Мъж пребива безмилостно животното и разцепва главата му със секирата. След гаврата извършителят изхвърля безпомощното животно на улицата. Случайни минувачи забелязват ранената животинка и я снимат. Пускат кадрите в социалните мрежи, откъдето хора с души и сърца от Плевен разбират за трагедията и отиват веднага на място.

Реклама

"Заварихме кучето в агонизиращо състояние. Главата му беше разцепена, мозъкът се виждаше, лазеха червеи вътре", описва зловещата картина Миглена Цанова, която се отзовава на молбата за помощ.

Видимо четириногото е с жестока рана на главата, обезводнено и отказва да се храни. Спасителите му взимат мерки и го водят в близката ветеринарна клиника. Кучето е загубило прекалено много кръв и се налага да му бъде прелята нова. След прегледа при специалист е установено, че кучето е женско и е прекарало около седмица в това състояние на улицата. Благодарение на реакцията на сърцатите хора четириногото е спасено по чудо.

"Как е оцеляла, не знам. Нейната спасителка, при която се намира сега, се казва Биляна, затова кръстихме кучето на нейно име - Биба. Вече е по-спокойна. Не е правен все още скенер на главата и не знаем какви ще са последиците занапред, но се надяваме да се възстанови напълно", допълва Миглена.

Биба вече е изписана от ветеринарната клиника и се лекува в дома на спасителката си. Чувства се спокойна, започнала е да се храни и да прави по-чести разходки. Кметицата на село Бохот Бойка Пъшева също се е заела със случая и съдейства както на доброволците, така и на отговорните органи. Подаден е сигнал в полицията и прокуратурата, като е образувано досъдебно производство. Предстои да се установи самоличността на извършителя на гнусното деяния. Наказанието, което предвижда законът за подобно престъпление е лишаване от свобода от 1 до 4 години и глоба от 1000 до 5000 лв.

Животното все още се нуждае от медикаменти и лечение. Всеки, който желае, може да помогне, като изпрати средства в плевенската клиника, където следят състоянието на Биба.

BG26UBBS81551015694813

ВЕТСПОРТ ЕООД

Основание: Изследвания и лечение на куче Биба

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама