Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/17697499 www.bgdnes.bg

Кажете край на алергията!

Мажете с бадемово масло ноздрите 

Златната комбинация е широколист живовляк, жълт кантарион и маточина 

Алергията е проява на състояние на свръхчувствителност към домашен прах, яйца, цветен прашец, сирене, мляко, белтъци и т.н., които за хората с нормална реактивност нямат никакво дразнещо действие.

Веществата, които предизвикват алергии, са стотици. Към горепосочените може да се прибавят:

а) спори от мухъл,

б) акация,

в) животински косми,

г) храни,

д) прахове за пране,

е) химически препарати,

ж) лекарства,

з) насекоми и др.

Алергично заболелите трябва да намалят консумацията на свинско и телешко месо, да спрат пушенето и пиенето на алкохол. По време на появата на полена да прекарват по-малко време навън и освен това всеки ден да правят почистване с влажна кърпа на стаята си.

Реклама

Алергичните реакции могат да бъдат локални и общи:

А) Към локалните спадат: зачервяване на кожата, оток, сърбеж, обрив.

Б) При общата алергична реакция се появяват главоболие, виене на свят, прилошаване и повръщане, треска, простудни симптоми. Хремата, кашлицата и сълзенето могат да бъдат симптоми на алергия, а не на простуда.

Алергията, за съжаление, се предава и по наследство.

а) Ако майката страда от алергия, склонността на бебето към това заболяване е около 50-60 процента.

б) Ако бащата има алергия - този процент намалява на 30. Ако и двамата родители са с такова заболяване, има 70% вероятност и детето да развие алергична реакция.

Ако вие имате алергия към цветния прашец, то вашето дете може да развие такава реакция към домашните животни.

Как да лекуваме алергията с помощта на храни и други естествени източници? Грозденка Пашкулева е уникален случай, който ви предлагаме:

а) През 1980 г. се разболях от шарка. Като малка не съм боледувала, но от децата ме прихвана. Лекарката ме лекува за грип, тъй като годините ми бяха повече и не вярваше, че може да е шарка. Шарката не трябва да се лекува с антибиотик, и от една ампула антибиотик избих цялата. Получих възпаление на яйчниците. Три поредни дни алергични шокове. В Пазарджик 90 дни лежах в болницата, на системи, повръщах, не се хранех, специалист по алергология викаха, лекарства, инжекции и за миг - малко успокоява и пак кризи.

Реклама

Ето как се излекувах:

а) Взема се от билкова аптека 2 с.л. живовляк - широколист, 1 с.л. жълт кантарион, 1 с.л. маточина и се заливат с 1 литър студена вода. Ври 10 мин. Маха се от печката, сипва се в термос и това се изпива за 1 ден - сутрин, обед и вечер по 1 ч.ч. преди храна. През деня се изяжда по 1 лимон заедно с корите.

На втората седмица имах коренна промяна.

С тази рецепта първия път се лекувах 3 месеца. Оттогава насам на алергична основа само за една седмица се оправям.

Сега само когато почувствам сърбеж и се изрина от нещо, веднага се мажа с лавандулов спирт и като изсъхне, се намазвам с риванол. Премахва сърбежа и успокоява.

На доста хора съм я дала тази рецепта и ми се обадиха, че са доволни и имат ефект. Кристалина, Калинка от Брезник - приложила я е и сега вече е доволна, Дафинка Георгиева, която е приложила рецептата преди десет години, оттогава няма никакви оплаквания."

1 рецепта - при алергична хрема - Първолета Филипова, Монтана:

Излекувах се, като:

а) 3 пъти на ден ноздрите се мажат дълбоко с бадемово масло;

б) смесват се 3 ч.л. сок от червено цвекло с 2 ч.л. течен пчелен мед - 4 пъти на ден във всяка ноздра се капват по 3 капки.

2 рецепта - при студова алергия - Мита Маринова: Излекувах себе си и много други хора, като комбинирах: 1 с.л. орехова шума, 1 с.л. коприва, 1 с.л. полски хвощ, 4-5 борови връхчета. Тази смес се слага в 600 мл вряща вода да ври 5 минути. Пие се за един ден - три пъти на ден един час преди храна. За четири дни аз се излекувах.

3 рецепта - Кирилка Димова - с. Лозенец, община Царево, област Бургас, е прилагала следната рецепта: в 1 ч.ч. кисело мляко се слага 1/3 ч.л. сяра за пиене (от аптеката). След като се разбърка добре млякото, може да се добави и 1 ч.л. захар, за да не е толкова неприятно за пиене.

Приема се всяка сутрин 30 мин. преди закуска наведнъж.

Прави се 15 поредни дни.

Има хора, при които ефектът идва още на 6-ия ден.

4 рецепта - Христина Колева, Сандански - студова алергия:

Г-жа Колева предлага странна, но успешна рецепта, която тя лично е прилагала: при усещането на студ на крайниците, коленете, лактите и пръстите (става въпрос за студова алергия). Тя предлага лесно изпълнима и безплатна рецепта. С китка от коприва шибате студените участъци от тялото. След около 10 процедури студените участъци изчезват.

Пийте турско кафе с медицинска хума

Рецепта против алергия, причинена от акари - от Бона Петрова, Шабла

Госпожа Петрова се е спасила от тази алергия по следния начин:

В чаша кисело мляко се слага една трета от чаената лъжичка сяра за пиене от аптеката. За по-лесно консумиране може да се добави захар. Тази процедура се прилага 4-5 дни, като сместа се изпива един път дневно, и то на гладно. Същата рецепта е подходяща според нея за лечение и на екзема.

Рецепта за алергични отоци - от Маргарита Вълкова, Варна. Госпожа Вълкова е интересна лечителка с над 50 оригинални рецепти. Против алергични отоци тя предлага:

Леко се препича медицинска хума и с върха на ножа се слага в чаша турско кафе. Разбърква се добре (може да се подслади). Пие се сутрин на гладно. За да се излекува напълно и да не се възобнови отново, рецептата трябва да се изпълнява поне 3 месеца.

Това е много лесна за изпълнение рецепта, още повече че тя спомага за пречистване на кръвоносните съдове от натрупани плаки.

Вие питате, проф. Мермерски отговаря:

Медът спира паренето в очите 

Здравейте, проф. Мермерски! Очите ми са много чувствителни към светлина. Когато излизам навън, задължително слагам шапка и очила. От доста време усещам парене. Моля ви, дайте ми някаква рецепта за това. С уважение: Георги Герасимов, София

ПАРЕНЕ НА ОЧИТЕ

1 рецепта - Калинка, Симеоновград

"От 6 години страдам от парене в очите, а към това се прибавяше и трудно свикване към светлината. Много неприятно страдание. Непрекъснато мигах и притварях очи. Трудно ми беше, когато четях и гледах телевизия. Налагаше се да затварям едното око, докато другото гледаше.

Уважаеми проф. Мермерски, съгласно Вашите указания сложих 1 с.л. мед на водна баня. Като се стопи, почаках да поизстине. Това с пипетата ми се видя трудно, защото медът трудно изтичаше. Затова пробвах с пръст. Леко намазах клепачите отгоре и... о, чудо! За 10 секунди всичко свърши. Не можах да повярвам. Помислих, че е една щастлива случайност. Излизам на двора - няма мъгла, няма парене.

Изпълнявах рецептата още 3 дни, като мажех сутрин и вечер. После една седмица преди сън и спрях. Чувствам очите си напълно излекувани. Обадих се на мой братовчед, който виждаше мъгляво и имаше болки в очите. Сега и той е добре.

Струва ми се, че хората, които работят с компютър, трябва профилактично да ползват рецептата. Моята дъщеря е една от тях. Прави го вечер. Сутрин си измива очите. Чувства се много добре".

2 рецепта - Надка Въткова е подобрила зрението си, като:

а) 5 г пчелно млечице се смесва с 500 г чист мед. Съхранява се при 0 градуса температура. Изяжда се за 30 дена по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден.

б) 4 с.л. червени боровинки се варят в 1 литър вода 15 минути. Отварата се пие вместо вода в продължение на 3-6 месеца.

в) Напълва се до половината буркан с цветчета на червената детелина. Залива се с ракия, затваря се плътно и кисне 2 седмици, като се разклаща всеки ден. Прецежда се и се приема по 1 с.л. 3 пъти дневно на гладно.

3 рецепта - Янка Георгиева, Антоново

Преди няколко месеца ходих на очен лекар, бях с намалено зрение и леки болки в едното око. Взех необходимите капки, но особен резултат нямаше.

Започнах с народната медицина: вземат се листа от билката змийско мляко и се стриват между двата пръста - палец и показалец. Излиза течност, с която при затворено око се мажат клепачите от ъгълчетата навътре. След двуседмично прилагане резултатът не закъсня. Зрението ми е добро, мога да чета и без очила, болките изчезнаха.

Четете още

Метляно семе ликвидира цирозата

Метляно семе ликвидира цирозата

Картофите - мощен цяр за коксартроза и артрит

Картофите - мощен цяр за коксартроза и артрит

Реклама
Реклама
Реклама