Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/16985488 www.bgdnes.bg

Кака Лара на 50 години: Ще се справя с климактериума!

Коя е тя

Лазара Златарева е родена на 28 януари 1974 г.в град София. Като дете играе в театър "Сълза и смях". По-късно, на 16 години, става водеща на детското предаване "Милион и едно желания".

През 1995 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Впоследствие играе в Младежкия театър и води предаване по "БГ радио". Следващият етап е кариерата й в предаването "Всички пред екрана по БНТ".

Реклама

Лара е и един от двамата водещи на предаването "Още нещо", което се излъчва цели три години. През 2016 взима участие във "ВИП брадър".

През 2020 г. е гост-участник в "Маскираният певец", като се крие под маската на Пилето.

През 1997 г. Лара се омъжва за телевизионния водещ Владимир Береану. На сватбата са облечени по дънки, а кумове са семейството на Алиса и Стефан Софиянски. През 1998 г. се ражда дъщеря им Бернарда. През 2010 г. двамата се развеждат.

След това има връзка с оператора Веселин Сивков. През 2011 г. им се ражда момиченце на име Вая.

Кака Лара чукна 50

Когато си на 50, все още не си сдал багажа

Реклама

- От вестник "България Днес" ви безпокоя по повод 50-годишнината...

- Аз отговарям на хората само на "ти". Говори ми на ти, ако обичаш, за да говоря с теб.

- Добре, наричат те "Вечната Кака Лара", а вече си на 50. На колко години се чувстваш реално в момента?

- Аз не съм стигнала до 40 още. Имам много дотам. В момента се чувствам някъде между 15- и 20-годишна, зависи от обстоятелствата. След време може би ще си шибна два шамара и ще се накарам да се осъзная, но засега не съм все още около тийнейджърската възраст.

- Как премина празненството за рождения ти ден?

- Просто се чувствам много тъпо, когато някой очаква от мен да се чувствам приповдигната по рождените си дни. Това е един обикновен ден, който ознаменува това, че си пораснал с още една година.

- Къде се намираш точно в този момент?

- В момента се намирам в таксито на път за Нова телевизия, където ще участвам в "Пресечна точка". Много закъснявам и много се притеснявам. Трябва да премина през грим, да ми сложат микрофон и да се почувствам на мястото си в студиото.

- Виждал съм в "Хиподрума" един "Ситроен", на който пишеше, че Кака Лара си обича марката?

- О, това беше много отдавна, още когато живеех с Владо Береану. Тогава пишеше, че и той обича марката на неговата кола. Сега нещата стоят по съвсем различен начин. В момента други неща са по-важни за мен.

- Все пак как изкара юбилея си?

- Празнувахме в тесен семеен кръг. Само най-близките, но добрата новина е, че внучката ми проходи на него. Това беше най-големият подарък за мен.

- Имаше огромна изненада за рождения ти ден. Каква беше тя?

- Аз си мислех, че вече няма какво да ме изненада в този живот. Дъщеря ми държи да ме изненада всеки път с клипчета, които да ме разплачат. Те ме и разплакват, разбира се. Това очаквах и тази година, но този път нещата бяха доста по-различни.

- Какво стана тази година?

- Пуснаха ми едно парче на моята любима група "Акага". Изненадата бе, че това парче бе с друг текст, който бе посветен на мен. Започва парчето и след това чувам като беквокали двете ми дъщери, Бернарда и Вая. Това наистина направо наистина ме просълзи. Акага са най-любимата ми група. Поздрави имаше също и от Рачков, Иван Радоев, както и още други колеги от Театъра на армията. Това беше една от най-големите изненади, които съм получавала в живота си. Впечатли ме и самата организация на записа.

- Това не е много лесно и не става за един ден?

- О, да, със сигурност. Да събереш всичките ми състуденти, с които сме завършили през 1993 г., това е адски силно и трогателно. Самата организационна работа е огромна.

- Самият запис в студиото на "Акага" е отнел доста време на дъщерите ти и на музикантите?

- Абсолютно. Това да запишеш песен е доста трудоемко, а и те не са професионалистки все пак.

- Какво прави в момента 50-годишната Кака Лара?

- В момента 50-годишната Кака Лара доста активно репетира в театъра и животът й минава предимно там. Интересното и много истинско бе, че колегите, понеже съм по фамилия Златарева, ми подариха всякакви златни неща, с които ме накараха да се разплача. Златно шампанско, златни бижута и какво ли не още, свързано с тази фамилия.

- Все пак хората се плашат още когато навършат 40 години. Ти как прие възрастта си?

- О, не, няма такова нещо. За мен рожденият ми ден винаги е бил празник. Разбира се, мога да иронизирам този празник и тази годишнина, като се направя на интересна, но това е просто моят празник. Все пак е половин век. Заслужава си.

- Някои хора крият годините си, а ти ги афишираш?

- На мен винаги ми е било смешно, когато хората, които са на определена възраст, се опитват да се правят на по-млади. Кого заблуждаваш в този момент, бих попитала. Заблуждаваш само себе си и нищо повече. Няма смисъл от такива действия. Трябва да си това, което си.

- Какво те плаши в момента?

- То не ме плаши, но е нещо непознато. Предстои ми климактериум след известно време и не знам какво да очаквам. Просто чувам някакви неща и чакам. Но ще се справя, разбира се, както винаги досега.

- Ася Ингилизова казва, че имаш много силно чувство за хумор. Така ли е?

- Понякога е така, щом Ася го казва. Чувството за хумор и чувството за самоирония е нещо като защитна реакция при мен. Но да, много хора харесват чувството ми за хумор. Радвам се за това, защото това е нещото, което ни крепи в дадени моменти.

- Каква е тайната да изглеждаш толкова добре на 50 години?

- Виж, не мога да казвам марки, но на тази възраст се налага и външна интервенция със сигурност. Радвам се на хора, които познавам и които могат да ми помогнат в това отношение да изглеждам добре и да се чувствам добре.

Да не се лъжем, но всеки човек след определена възраст има нужда от някаква намеса за външността си. Няма как да застанеш срещу природата и да се мислиш за безсмъртен.

- Майка ти казва, че си шантава. В какво се изразява твоята шантавост?

- Това е, че аз се боря с всички сили с ужаса да остана в сивотата. Това да си на работа от 9 до 5 или 24/7 ме ужасява. Сивотата е точната дума. Дори да правя грешки, когато ме смятат за шантава, те са, защото не искам да съм това, което се очаква от мен. Аз трябва да се движа. Обичам разнообразието. По-важното е да има приключение, отколкото сивота в живота ти.

Четете още

Кака Лара е луда баба, разкри щерка й Бернарда

Кака Лара е луда баба, разкри щерка й Бернарда

Кака Лара се моли за Царево, разкри какво е изгубила

Кака Лара се моли за Царево, разкри какво е изгубила

Реклама
Реклама
Реклама