Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/16843033 www.bgdnes.bg

Ергенката Алекс предупреди за нещо ПАГУБНО в социалните мрежи

Те ни създават илюзорен свят, а обработените снимки намаляват самочувствието ни, категорична е Алекс Гърдева

"Обработката на снимки с фотошоп намалява самочувствието ни. Променяйки себе си до неузнаваемост, човек спира да се обича и това е пагубно за психиката."

Реклама

Това заяви пред "България Днес" ергенката Алекс Гърдева, която по професия е хипнотерапевт.

Александра придоби голяма популярност след участието си в първия сезон на "Ергенът". Тя бе фаворитка на Виктор Стоянов, но дни преди финала изненадващо пожела да напусне, защото Стоянов не я защитил пред другите кандидатки за сърцето му. Все пак Гърдева спечели милионите зрители, които с нетърпение следяха риалити формата.

"Социалните мрежи влияят на психиката на хората. Те създават един илюзорен свят, който не отговаря на реалността. Обработвайки снимките си до неузнаваемост с различни програми, хората влияят негативно както на себе си, така и на хората, които ги следят", каза хипнотерапевтката.

Гърдева сподели, че хората, които прекаляват с обработването на снимките си, имат проблем - те не се приемат и не се обичат.

"Да подобриш леко себе си е нормално, защото не всеки е много фотогеничен и не всеки на снимки изглежда толкова добре, колкото на живо. Когато се опитваш да се трансформираш изцяло, освен че никога няма да се почувстваш щастлив, е силно вероятно да създадеш комплекс в обикновените ползватели на интернет, които не са запознати с програмите за обработка и виждайки перфектни хора онлайн започват да се съмняват в красотата и качествата си", категорична е Александра.

Ергенката сподели, че съветва хората да приемат себе си с всичките си плюсове и минуси и да не търсят идеалната картинка, а да се стремят да бъдат автентични и истински.

"За съжаление, тенденцията не е добра. Истински свободните и щастливи хора са много по-малко от тези, които показват нещо, което не е действително. Затова много трябва да внимаваме от кого взимаме пример и да не робуваме на социалното правилно и неправилно спрямо визия и семейни норми. Мъжете и жените трябва да приемат доброто и лошото в себе си и да си позволяват да грешат", каза ергенката.

Четете още

Алекс Гърдева гази закона

Алекс Гърдева гази закона

Алекс Гърдева: Имам съвет към новите ергенки

Алекс Гърдева: Имам съвет към новите ергенки

Реклама
Реклама
Реклама