Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/16732668 www.bgdnes.bg

Латинка Петрова чукна 80 г. и се изповяда: Бог ми даде шанс да живея по-дълго

Често танцувам на музика, не ям мазно и тесто, сподели тайната за дълголетие актрисата 

"Бог ми даде шанс да живея по-дълго на тази грешна земя. Благодарна съм му, че съм тук и имам възможност да се радвам на семейството си."

Реклама

Това емоционално сподели пред "България Днес" Латинка Петрова навръх рождения си ден. Вчера известната актриса отпразнува своя 80-годишен юбилей и разкри колко е щастлива, че е посрещнала празника си със своите близки.

"На рождения си ден се събрахме в семеен кръг и съм много доволна. Вече нямам нужда от големи тържества и купони. Имам нужда само от любимите си хора, защото годините започнаха да минават все по-бързо", разказва Петрова. По думите й вечерта преди лягане след приятната вечеря със семейството актрисата казала молитва и благодарила на Бог, тъй като знае, че е постигнала всичко в живота си с негова помощ.

"Истината е, че не съм от хората, които са абсолютно отдадени на религията. Причината за това е синът ми, който е ядрен физик. С него много спорим по тези въпроси и не ми дава много да се изказвам, тъй като е свързан изцяло с науката и не вярва в каквато и да е друга сила", разказва Латинка Петрова.

Актрисата разкри, че вярва много във висшата енергия, която я съпътства и закриля през целия й жизнен живот. Според Латинка чувството за равновесие е основата за всичко в този живот - равновесие вкъщи, равновесие в любовта, дори и в приятелството.

"Заради това е дошла и религията, за да живеем по-мъдро. Точно от това имаме нужда хората - религията като присъствие вътре в нас. Не е необходимо всеки ден да ходим на църква, за да покажем, че вярваме", категорична е Петрова.

Известната актриса разкри, че по време на 80-годишния си юбилей си е спомнила за всички скъпи близки, които вече не са сред нея, и се старае да не ги забравя никога.

Реклама

"За мен е важно да се чувствам жизнена, да имам тонус, да не скърцам и да не ме боли тялото. Гледам всеки ден да живея като за последно и това го съблюдавам най-често с много движение, с хубави мисли. Освен това често танцувам на музика, храня се много нормално, като внимавам с тестото и мазната храна", споделя тайната си за дълголетие Петрова. По нейни думи повод за стрес в живота й няма, тъй като семейството й много я обича и я глези по всички възможни начини.

Когато няма участия в Народния театър, Латинка обожава да чете книги и да експериментира в кухнята.

"Готвя по три манджи всеки ден и това никак не ми омръзва. Купила съм си всякакви различни подправки и всеки ден пробвам нещо ново. А най-хубавото е, че всеки път ми се получава и всички очакват с нетърпение да седнат на масата", щастливо разказва 80-годишната актриса.

Петрова разкри пред вестника, че с настъпването на рождения си ден започва да мисли и как ще прекара лятото.

"Нямам търпение за хубавите и слънчеви дни. Планирам почивките си винаги от много рано и сега ще заема дните си с организация. Все още не знам дали лятото ще почивам у нас или в Гърция", заключи Латинка Петрова.

Да е жива и здрава!

Четете още

Латинка Петрова ПРИЗОВА: Дайте коледни добавки на пенсионерите!

Латинка Петрова ПРИЗОВА: Дайте коледни добавки на пенсионерите!

Помислих, че започва война! Латинка Петрова шокирана от изпратеното съобщение за опасност

Помислих, че започва война! Латинка Петрова шокирана от изпратеното съобщение за опасност

Реклама
Реклама
Реклама