Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/16310650 www.bgdnes.bg

Ето ги шахматните ни гордости (невиждани снимки)

Освен шампионки нашите биха конкурентките си и с хубост

Освен най-добри на шах в Европа българките се оказаха и най-красиви на шампионата в Будва, където завоюваха титлата, твърдят независимите журналисти, отразявали турнира. И за да стане още по-интересно, сърцата на три от българските хубавици са свободни, клюкарят ги профилите им в социалните мрежи.

Гергана Пейчева, Белослава Кръстева и Виктория Радева в момента мислят само за шахмат. Но след тежкия и изморителен турнир им предстои почивка у дома сред семействата и приятелите, а защо не и някое приятно пътуване, коментират техни близки.

Реклама

През лятото стана ясно, че младата звезда Нургюл Салимова си има гадже и това е 23-годишният Джем Каан Гьокеран, който също е шахматист. През лятото двамата бях заедно в Истанбул, откъдето си пуснаха и общи снимки. Двамата се познават още от деца и неведнъж са се изправяли един срещу друг на шахматната дъска и постепенно приятелството им прераства в любов. Джем Каан бе заедно с Нургюл в Азербайджан и е помагал активно в подготовката за нейния най-силен турнир преди европейското.

Бившата световна шампионка Антоанета Стефанова дълго издържа да е сингъл, но накрая се предаде пред чара на колегата си Иван Чепаринов, който е с почти седем години по-млад. Преди пет години двамата се сдобиха и с дъщеричка, кръстена Мелисандра. Чепаринов е един от най-талантливите ни шахматисти в последните години и бе секундант на Веселин Топалов по времето, когато Веско стана световен шампион през 2005 година, като по същото време и Ети носеше шахматна корона.

Четете още

ГОЛЯМ УСПЕХ! Нургюл Салимова и отборът по шахмат са европейски шампиони за жени

ГОЛЯМ УСПЕХ! Нургюл Салимова и отборът по шахмат са европейски шампиони за жени

Ето я най-красивата БГ шахматистка

Ето я най-красивата БГ шахматистка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама