Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/16197642 www.bgdnes.bg

Бунт срещу мъчителя на Мечо

Само с 3000 лв. е наказан мъжът, който с часове тормози кучето 

Нарекоха го "изрод" и "убиец", той обеща повече да не наранява животно 

Бунт срещу мъчителя на Мечо се разигра пред Софийския районен съд (СРС).

Недоволни граждани скандираха "Изрод" и "Убиец" пред държавната институция. Повод за яростта им бе, че на първа инстанция съдът освободи от наказателна отговорност обвиняемия Захари Шулев за побоя над кучето Мечо и му наложи глоба в размер от 3000 лв., както и да изплати 998 лв. разноски по делото.

Соченият за насилник на животни бе обвинен за това, че през нощта на 23 срещу 24 октомври миналата година примамва с храна бездомно куче, а четири часа по-късно носи животното на ръце и го захвърля край пътя. Мечо е намерен сутринта пред къщата на Захари в столичния квартал "Карпузица" със счупени кости и множество прорезни рани.

Реклама

Съседи на Шулев твърдят, че това не е първият случай, в който мъжът мъчи животни. Комшиите му споделиха, че от къщата на 37-годишния мъж често се чували ужасяващите писъци на измъчвани четириноги, а те неведнъж намирали разфасованите им тела.

Съдът уважи искането на държавното обвинение за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", но два месеца по-късно Шулев бе пуснат на свобода, защото изтърпял максимума зад решетките, който позволява законът за такова престъпление.

"За съжаление, надеждите ни за ефективна присъда над човека, който с изключителна жестокост в продължение на часове е бил, рязал, измъчвал кучето Мечо не се оправдаха. Законът срещу насилието над животни не беше приложен докрай и Шулев получи само парична глоба. За съжаление такава е действителността в България", каза пред "България Днес" Светослав Петров от "Енимъл Рескю", които се грижат за пострадалото куче.

Самият Шулев влезе в съда охраняван от органите на реда. Това провокира недоволство у протестиращите. След като бе обявено наказанието, мъчителят на Мечо се изправи пред гнева на хората.

"Знам къде живееш"; "Искаш ли да те влача по трамвайните релси?" "Вчера беше куче, днес може да е дете", скандираха демонстрантите срещу Шулев.

Вероятно изплашен от заканите на гражданите, Шулев промърмори: "Обещавам повече никога да не нараня животно и да изкупя вината си".

Възмутена от случващото се е и ергенката Валерия.

"Извергът Захари Шулев, който беше заснет от камера как примами кучето Мечо и се изгаври жестоко с него, беше просто глобен! Този изверг се разхожда свободно и утре може да нарани друго куче или детето ви, или някоя жена, отказала му нещо. Болен мозък се разхожда около нас срещу 3000 лв.!", изригна Валерия.

Четете още

Мъчителят на кучето Мечо е на свобода

Мъчителят на кучето Мечо е на свобода

Обвиниха мъчителя на Мечо

Обвиниха мъчителя на Мечо

Реклама
Реклама
Реклама