Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16052073 www.bgdnes.bg

Матю Пери издъхва като Людмила Живкова

Уитни Хюстън и любовницата на Хрушчов също открити мъртви във ваната 

И носител на "Оскар" се дави след злоупотреба с наркотици 

Смъртта дебне дори и вкъщи във ваната. Последният емблематичен случай със звездата от сериала "Приятели" Матю Пери само потвърди мрачната тенденция известни личности да приключват земния си път по този нелеп начин.

Последната версия за смъртта на екранния Чандлър идва от актрисата, близка приятелка и колежка в "Приятели" Лиса Кудроу, изиграла ролята на Фийби в сериала. Според нея Пери е починал заради безразсъдно многото лекарства, които е приел. Това плюс горещата вода в джакузито е допринесло за фаталния край.

Реклама

Като вероятна причина за смъртта е посочено удавяне, въпреки че това все още не е потвърдено. Резултатите от аутопсията се очаква да излязат скоро.

Матю Пери от години се бореше със зависимостта си към наркотиците и алкохола. В своята мемоарна книга той разкри, че едва не е умрял през 2018 година, след като разкъсал дебелото си черво поради прекомерна употреба на опиати. Бил е две седмици в кома, пет месеца в болницата и още девет месеца с колостомна торба. Но по някакво чудо оцелява.

Удавена във вана бе открита преди повече от 42 години и Людмила Живкова. На 21 юли 1981-ва дъщерята на Тато умира в резиденция "Бояна". Намерена е от своята камериерка с тяло, плаващо във ваната, като причина за нейната смърт се посочва "внезапно настъпил мозъчен кръвоизлив и последвали тежки необратими разстройства на дишането и кръвообращението."

И до ден днешен никой не вярва, че смъртта й е случайна. Телохранителят й Мурджев казва, че Людмила е намерена мъртва на 20 юли в 18:00 часа, но в смъртния акт е записан час на смъртта 02:00 часа на 21 юли.

След 1989 г. баща й заявява в интервю: "Не съм сигурен дали краят й е естествен резултат от изчерпване на жизнените сили, или е имало и някакво външно вмешателство. Възможно е и аз да не зная всичко докрай".

Реклама

"Случайна смърт няма." Така започва книгата "Животът и смъртта на Людмила Живкова" журналистът Иво Милев. Той прави интересно сравнение между начина, по който умира тя, и обвитата в мистерия кончина на жената, на която се е опитвала да подражава - съветския министър на културата Екатерина Фурцева. Тя също е намерена във ваната си, починала изненадващо.

Лекарите установяват, че причината за края на започналата трудовата си кариера като тъкачка рускиня, издигнала се по партийна линия високо в йерархията и сочена за любовница на Хрушчов, е остра сърдечна недостатъчност. Медицинското заключение е подписано от началника на 4-то главно управление на Министерството на здравето на СССР Евгений Чазов. Красавицата, за която в Съветския съюз пеят частушки, си отива през нощта на 24 срещу 25 октомври 1974 г. Тогава неофициално в Съветския съюз се разпространява теориите, че се е самоубила или че пръст има дългата ръка на КГБ. Биографът й Фьодор Раззаков пише, че трупът е намерен от мъжа й - дипломата Николай Фирюбин.

В банята приключва животът и на поп звездата Уитни Хюстън. Едва на 48 години певицата се е удавила във вана, пълна с гореща вода, след като е взела кокаин и е пушила марихуана. Това е официалното заключение на съдебния лекар в доклада му от 40 страници.

Американската поп икона издъхна на 11 февруари 2020 г. в хотелска стая в Бевърли хилс, преди церемонията по връчването на наградите "Грами", на които трябваше да пее. Тогава полицията намери бял прах, навита хартия, чаена лъжичка и малко огледало в банята, както и отворена бутилка шампанско в стаята.

Шест години по-рано същата участ застига и носителя на "Оскар" Филип Сиймур Хофман. Актьорът е намерен във ваната в апартамента си в Манхатън, като причина за смъртта му е свръхдоза наркотици.

46-годишната звезда спечели "Оскар" за ролята си във филма "Капоти" от 2005 г. Актьорът призна през 2006 г., че след завършване на актьорското училище в Ню Йорк е развил зависимост към наркотици, която преборил след рехабилитация. През 2013-а Хофман отново постъпва в клиника за лечение на зависимости и прекарва там 10 дни. Според информацията тогава той започнал да пие успокоителни, след което стигнал и до хероин.

Четете още

Мистерия! Трупът на Матю Пери не е мокър

Мистерия! Трупът на Матю Пери не е мокър

Звезда от "Приятели" каза как е умрял Матю Пери

Звезда от "Приятели" каза как е умрял Матю Пери

Реклама
Реклама
Реклама