Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/15970842 www.bgdnes.bg

Простреляната с Алексей Петров под тежка охрана

Разследването за поръчковото убийство тъне в мистерия

Мирослава Михайлова потъна вдън земя, не ходи на работа, ченгетата я пазят

Простреляната с Алексей Петров Мирослава Михайлова стана защитен свидетел. Няма и следа от разминалата се на косъм със смъртта, защото я пазят. Дамата знае твърде много за убиеца, разбра "България Днес" от свои източници запознати с разследването.

От месеци няма ни вест, ни кост от треньорката по тенис и личен рехабилитатор на Трактора след поръчковото му убийство на 16 август тази година по алеите на планината Витоша.

Реклама

Както "България Днес" писа, Михайлова беше изписана от "Пирогов" в началото на септември. Това потвърди официално още тогава пиарът на спешната болница Мария Пойразова пред "България Днес". Откакто Михайлова напусна територията на "Пирогов", никой не знае къде е, но и има защо. По данни на "България Днес" простреляната с Алексей Петров има назначена охрана от Бюрото по защита към Министерството на правосъдието, защото е защитен свидетел по разследването за ликвидирането на застрахователния бос. Мирослава е с охрана 24/7, защото е видяла как изглежда поръчковият килър и го е описала на службите. Властите се страхуват рехабилитаторката на Алексей Петров да не осъмне и тя с куршум в главата, защото е единственият пряк свидетел на покушението. Казано с други думи, Мирослава е сламката, с която прокуратурата разполага, за да излезе от блатото на разследването. Без нея нямат нищо и шансът професионалният килър да бъде разкрит намалява сериозно и разследването умира.

Мирослава е под опеката на Бюрото по защита, след като главният секретар на МВР Живко Коцев даде да се разбере пред Би Ти Ви, че рехабилитаторката е дала достатъчни данни и изключително добро и подробно описание на килъра, както и на обстановката преди и след убийството. Мирослава е разказала на разследващите точно къде са се разхождали, кои е знаел за тези разходки, колко често са били и т.н., и т.н..

По думите на генерал Коцев убийството на Алексей Петров е много добре обмислено.

"Разбирам интереса, че трябва бързо да стигнем до извършителите, но понякога едно убийство може да се разкрие за един ден или за години", уточнява главният секретар на МВР.

"Треньорката по тенис Мирослава Михайлова се възстановява, разпитана е, всичко е наред с нея, оказваме й нужната помощ, включително психологическа. Предположенията са много, възможно е извършителят да е в страната, възможно е да не е. Но имаме много добри описания благодарения на Мирослава", разкри Коцев.

Мирослава зърва килъра точно преди Алексей Петров да бъде повален. След като куршум се врязва в главата на бизнесмена, Мирослава вижда убиеца. Впоследствие жената е простреляна в ръката, но куршумът влиза в гръдния й кош, откъдето е изваден в "Пирогов". Въпреки че е ранена, рехабилитаторката успява да види как убиецът се измъква - с колело и камуфлажни дрехи. Поръчковият килър стреля от около 80 метра, скрит зад дърво. От него няма и следа и няма официална информация някой да го е видял освен приятелката на бизнесмена.

Реклама

Алексей Петров беше показно ликвидиран по време на редовната си седмична разходка в планината Витоша на 16 август 2023 г. Към момента е единствено ясно, че професионалният наемен убиец, който порази застрахователния бос с два куршума - един в тялото и един в окото, е бил с камуфлажни дрехи, с колело и стрелял с калибър за "Калашников", който е бил хидрошоков. Има и версия, че килърът се е оттеглил пеша. Говори се и за двама убийци. За самото оръжие се предполага, че е било по-скоро самозарядна карабина "Симонов", защото е много по-точно от "Калашников".

Убиецът се е криел в планината и чакал Петров да се появи. Вероятно преди това го е проучвал с месеци, тъй като посещенията на бившата барета на Витоша били редовни. Ходел с Михайлова, която се е занимавала с раздвижването му. То се налага заради травма от 1999 г., когато Петров бе прострелян в крака. Твърди се, че е станало случайно.

След показното убийство криминалисти, ченгета и прокурори отцепиха района на престъплението с над 7 км в радиус. Към момента няма данни да има развитие по случая, а експерти смятат, че най-възможният сценарий е да е нает професионален килър от бивша съветска република, който да е пристигнал, да е проучил навиците на жертвата или те са му били казани, да е извършил поръчката и да си е заминал още същия ден. В момента местоположението на Мирослава Михайлова не е известно заради нейната сигурност. От Министерството на правосъдието казаха, че не могат да потвърдят или отрекат дали Мирослава е защитен свидетел с назначена охрана от Бюрото по защита. Разследването продължава, но източници на "България Днес" смятат, че наемникът никога няма да бъде разкрит, камо ли поръчителите на покушението.

Четете още

МВР: Знаем как изглежда убиецът на Алексей Петров! Простреляната Мирослава ни каза!

МВР: Знаем как изглежда убиецът на Алексей Петров! Простреляната Мирослава ни каза!

40 дни от смъртта! Алексей Петров не очаквал атентата, разкриха близките му

40 дни от смъртта! Алексей Петров не очаквал атентата, разкриха близките му

Реклама
Реклама
Реклама