Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/15309637 www.bgdnes.bg

Пазителят на короната Борис Търновски се поклони пред цар Борис III

За 80-ата годишнина от смъртта на прадядо му в Рилския манастир 

Княгиня Калина с първа публична поява след ареста за пияно шофиране 

Престолонаследникът за царския престол - Борис Търновски, пристигна у нас.

26-годишният младеж присъства на панихидата в Рилския манастир по повод 80-ата годишнина от смъртта на цар Борис III, който е негов прадядо.

Борис Търновски стана престолонаследник, след като неговият баща Кардам почина преди 8 години след тежка катастрофа.

Реклама

Държавата ни не е монархия и това е причината цар Симеон II да реши внукът му да носи титлата "пазител на короната". Младежът е завършил Лондонския колеж по изящни изкуства в Уимбълдън и вече може да се похвали с няколко благотворителни изложби със свои скулптури и арт инсталации.

В Рилския манастир дойдоха още Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита. Първа публична поява след ареста за шофиране в пияно състояние направи княгиня Калина. Тя беше заедно със съпруга си Китин Муньос и сина им Симеон-Хасан. Наследникът на Симеон Сакскобургготски Константин-Асен и съпругата му Мария също дойдоха да се поклонят пред паметта на цар Борис Трети.

Сред гостите отсъстваше дъщерята на цар Борис - 90-годишната Мария Луиза. Съпругът на княгинята - Бронислав Хробок, празнува в неделя 90-ия си юбилей и по този повод за първи път се събраха в САЩ за отбелязване на годишнината, и то в пълен състав - деца, внуци и правнуци.

На 28 август 1943 г. новината за смъртта на Борис III потапя България в траур. Народът не иска да повярва, че обичаният цар си е отишъл така внезапно. Хиляди се стичат на погребението в Рилския манастир, за да го изпратят в последния му път на 5 септември 1943 г. Тогава синът на цар Борис III - Симеон Сакскобургготски, е само на 6 години.

Четете още

Н.В. Симеон Сакскобургготски пред "България Днес": Шок и страшна емоция бе откриването на сърцето на баща ми!

Н.В. Симеон Сакскобургготски пред "България Днес": Шок и страшна емоция бе откриването на сърцето на баща ми!

Цар Симеон за арестуваната с алкохол княгина Калина: Боли ме като родител!

Цар Симеон за арестуваната с алкохол княгина Калина: Боли ме като родител!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама