Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/15169296 www.bgdnes.bg

Мотото на убийците - няма тяло, няма престъпление

Разчленени и захвърлени трупове у нас

Килъри мислят, че ще минат между капките, но почти винаги ги спипват

Брутални килъри разчленяват жертвите си в България. Надеждата им е, че ще им се размине - няма тяло, няма престъпление! Родните криминалисти обаче по-често им хващат дирите и безпощадните убийци и касапи осъмват зад решетките.

Последният случай е този с разчленяването на 41-годишен мъж в столична сграда на ъгъла на ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски". Килърът кани жертвата в апартамента си. Двамата имат някакво вземане-даване с неустановена до момента парична сума. Малко след като нищо неподозиращата жертва стъпва в жилището, килърът го удря брутално с тъп предмет в главата. 41-годишният софиянец умира на място. Касапинът носи трупа в банята и го разчленява. Част от останките ги изхвърля в тоалетната чиния и те попадат в канализацията. Други, по-големи останки от трупа са открити в 5 чувала в яма на Витоша. За тях се предполага, че са закарани там от помагач на убиеца. В момента за зверството има един арестуван заподозрян. За него има данни, че е бивш барман, а в момента е агресивен наркоман. Това разказват съседи на задържания пред разследващите.

Реклама

През 2022 година, в столичния парк "Въртопо" кучкар се натъква на разчленено женско тяло. Подозрения, че има някаква мърша там, имат местни хора, чиито кучета, щом бъдат пуснати от каишките си, веднага бягат натам. Когато стопаните приближат мястото, животните веднага се връщат при тях. Така подозренията си остават само подозрения, докато на 15 януари 2022 г. кучкар прибира животинчето си от гористата местност близо до сградата на Националната полиция, където е и Седмо районно в "Младост", и открива ужасяваща гледка. Из хълма са разпръснати части от женско тяло. Към момента разследването все още продължава и няма яснота дали има заподозрян.

Седмици преди зловещата находка на кучкаря подобна сцена се разиграва в Разград. На 11 декември 2021 г. 40-годишната Силвия изчезва. Родителите й подават сигнал, че няма следа от дъщеря им, и започват да я издирват. След два дни разследване всичко започва да сочи към съпруга й - мексиканец с испанско гражданство. Чужденецът е регистриран в полицейските служби на различни държави за насилие над жени. Арестуват го, той започва да мотае разследващите, но в един момент си признава всичко. Дори завежда униформените на мястото, на което е изхвърлил трупа. Това е пътят към жп гарата в Разград. Там ченгетата намират разчлененото тяло на Силвия разпръснато наляво-надясно. Делото все още тече.

На 25 август 2021 г. в Бургас криминалисти намират останките на Теодора Бахлова, която бе в неизвестност почти една година. Торсът, двете ръце и част от бедрото са намерени в тясна пътечка на бургаските гробища. Тя е застреляна в главата в необитаемия имот на ул. "Константин Фотинов" в Бургас. За убийството и разчленяването е обвинен Станимир Рагевски. Само дни след потресаващото разкритие става ясно, че само седмици преди да бъде открит трупът на Бахлова, Рагевски убива и разчленява и 28-годишния Юмер Мехмед. Според материалите по делото неизпълнени обещания за изплащане на средства за извършена работа са мотивът за убийството на 28-годишния мъж. Спор с имуществен характер е причината за убийството на Бахлова. Труповете на двамата са били разчленени, телата им сложени в бидони с киселина, а костите им разпръснати на най-различни места. Част от останките на Бахлова бяха намерени в бургаските гробища. Делата срещу Рагевски продължават в момента.

Октомври 2020 г. бе белязан не само с изчезването на Теодора Бахлова, но и с откриването на разчленената Антониа. На 3 октомври е открит куфар с коса, женски череп и челюст. Останките са в закопани в района между радомирските села Бърнарево и Николово. По косата, останала по пътната чанта, станало ясно, че жертвата е Антониа Гервазиева. 30-годишната жена, която е родом от село Копаница, е обявена за издирване през февруари м.г., въпреки че изчезва мистериозно още на 7 януари. Близките й споделили, че тя има приятел - Любомир, с когото живеела на семейни начала. Според техни съседи и двамата употребявали наркотици. Изведнъж Антониа сякаш потънала вдън земя. Любомир обяснявал, че се е върнала при семейството си, а след няколко месеца и той изчезнал. До разплитане на случая се стига, след като бащата на Любомир отива в полицията и казва, че е помогнал на сина си в укриването на трупа. Възрастният мъж не можел повече да търпи и споделил пред разследващите в Радомир къде е заровен трупът на Тони. Впоследствие патоанатоми установяват, че Антониа е удушена. Любомир е издирен и екстрадиран от Италия. Той твърди, че е намерил Антониа мъртва и само е разчленил трупа и го е заровил. Какво става с делото, не е ясно към момента.

 Николай Арабаджиев

Един от най-емблематичните случаи е този с Николай Арабаджиев, който разчленява съученик през 2008 г. Арабаджиев иска да стане хирург и чете много за операции, работа със скалпел и е добре запознат с човешката анатомия. На 20 май 2008 г. криминалисти откриват 3 чувала за боклук, пълни с крака, ръце и останки в жк "Гевгелийски". Разчлененото тяло е на Атанас Атанасов, а задържан за жестокото убийство е Николай Арабаджиев. Оказва се, че на Николай му било писнало от подигравките и убил брутално Атанас на 19 май в дома на Арабаджиев. След признанието за убийството извършителят му разкрива, че е скрил главата и ръцете на Атанас на Витоша.

Получава 20 г. затвор, но само преди две години бе пуснат под домашен арест за добро поведение. "Промених се и тръгвам по по-добър път", казва Арабаджиев след 15 г. в килия.

Реклама
Реклама
Реклама