Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/15038969 www.bgdnes.bg

Благородна бебешка кауза! Мисис България прави пейки за кърмене

Гери Станчева прави дарения на градове в цялата страна

Доли ЛУКАНОВА

Пейки за кърмене прави Мисис България Европа 2022 Гергана Станчева!
Красавицата е превърнала в своя мисия това да убеди хората, че храненето на едно бебе на обществено място е най-естественото нещо, което една майка може да направи. Идеята идва преди две години и половина, когато Гери става родител за първи път. Тогава Станчева прави обстойно проучване и взаимства идеята от редица други европейски градове, чиито паркове са пълни с такива пейки. Успява да се свърже с дърводелец, който да извае местата за сядане от масивно дърво и да ги лакира, за да бъдат устойчиви на климатичните условия у нас.
"Кърменето е на поискване, не е редно да се отлага, за да се прибере майката до вкъщи. Пейките, които поставям, имат удобен подлакътник, на височината на ръката, за да не се изморява ръката на майката. И облегалката е доста удобна, за да може да разположи гърба си. Имат и място за повиване на детето", споделя пред "България Днес" Гергана.
Самата миска се сблъсква с неодобрителни и осъдителни погледи, когато храни дъщеря си в парка в родния си град Ямбол. Покрай кампанията й до ушите й стигат покъртителни истории с други жени - от чудовищни скандали до съдебни дела срещу родителя "дръзнал да изкара гърдата си на показ".
"Кърменето, освен че е начин да си нахраниш детето, е и един от най-добрите начини за изграждането на имунитета му. Бих искала да помоля всеки човек, който осъжда кърменето навън, да попита своите родители дали са се крили, когато са ги кърмили", допълва Станчева.
Гери вече е успяла да постави пейки на няколко места в Ямбол, с. Кабиле, Русе и Пловдив. Влага лични средства в изработката им, но последно време има много майки, които даряват за каузата й. Предстои поставянето на нови съоръжения в Сливен, Чирпан и Бургас.

Четете още

Мисис България и Ергенът опасно близки

Мисис България и Ергенът опасно близки

"Мисис България" Манита Вартан РАЗКРИ в Черешката, че е била малтретирана!

"Мисис България" Манита Вартан РАЗКРИ в Черешката, че е била малтретирана!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама