Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/14991425 www.bgdnes.bg

Щастлива развръзка след година борба: Мозъкът на Божи започва да се развива

Детето, чиято глава растеше с 10 см на месец, се подобрява

Доли ЛУКАНОВА

Мозъкът на малкия Божидар започва да се развива след година ожесточена борба за живот! Добрата новина съобщи пред "България Днес" майката Димитрина Димитрова. Гръбначната течност, която караше главата на детето да расте с 10 см на месец, се е отдръпнала и най-сложно устроеният орган започва да функционира нормално.

"Сега в неделя пак отиваме отново в Турция за 2 седмици на рехабилитация. Вече се захранваме и Божи яде с лъжичка и пие от шише", споделя пред вестника родителят.

Реклама

Както "България Днес" разказа, варненчето развива екстремна хидроцефалия само две седмици след раждането си. На достъпен език заболяването често е наричано "вода в мозъка". Семейството намира спасение в турска клиника, в която извършват животоспасяваща интервенция малко преди Великден т.г. Оттогава малкият герой ходи на рехабилитации в южната ни съседка и състоянието му става все по-добро въпреки първоначалните прогнози на медиците у нас.

Преди няколко седмици неврологът, който преглежда Божи, предлага да бъде направена терапия със стволови клетки. Тъй като момченцето е още малко и мозъкът тепърва ще се развива, лекарят смята, че ще има резултат и че детето е идеален кандидат. Първата терапия е планирана за месец август. Ако има резултат, ще бъдат направени още 3 вливания, като стойността на всяко от тях е около 10 000 евро. Всеки, който желае да подкрепи семейството, може да го направи на:

Paypal: [email protected]

Банкова сметка:

IBAN BG06BPBI79454072400301

BIC BPBIBGSF

Титуляр: Димитрина Димитрова

Четете още

Малкият Божидар вече излиза на разходки

Малкият Божидар вече излиза на разходки

Главата на Божидар расте с 10 см на месец

Главата на Божидар расте с 10 см на месец

Реклама
Реклама