Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/14522920 www.bgdnes.bg

В чужбина не си ПОПЛЮВАТ! Доживот грози германец, убил българска проститутка

Немец заколва наша жрица на любовта от ревност

Окървавеният труп на 31-годишната Малина е открит в хотел в Лайпциг от камериерка

Доживотна присъда грози германеца Дани за убийството на българската проститутка Малина в хотел в немския град Лайпциг. Ревнивият цветар я заколва, защото е влюбен в нея, а в очите на жрицата на любовта Дани е просто клиент! Кървавата драма се разиграва на 8 ноември миналата година, съобщава немският "Билд".

Реклама

Окървавеният труп на 31-годишната жена от родния Луковит е открит късно вечерта в хотел "Адлер" в Лайпциг от камериерка. Жената иска да почисти вече освободената стая номер 105, която е наета предния ден само за една вечер. Когато отива до рецепцията, за да вземе ключа, разбира, че не е върнат. Качва се обратно горе, вижда, че вратата е заключена, но отвътре се чуват странни шумове. Сякаш наподобяват течаща вода и включен телевизор. Камериерката вика управителя, който отключва вратата с резервния ключ. Мъжът влиза първо в банята, за да спре водата, а в спалнята цари пълен мрак. Когато светват лампите, управителят и камериерката онемяват - цялата стая е в кръв. Пресни петна по килима, леглото и завесите, като от хорър филм. Тогава на пода, до един диван, виждат окървавеното тяло на Малина. Ченгетата и лекарските екипи пристигат за отрицателно време. Откарват трупа на жената за аутопсия, а ченгетата от Лайпциг тръгват по дирите на Дани, на чието име е запазена стаята в хотела.

По време на разследването немските полицаи разбират, че жертвата е 31-годишната компаньонка Малина, която е от България. Става ясно също, че година по-рано Малина пристига в Германия заедно със своята сестра. От чужбина изпраща пари на майка си, която е наясно, че дъщеря й работи като проститутка.

След няколко дни резултатите от аутопсията са готови. Патологът вижда 4 прободни рани от нож в гърдите и във врата на младата жена. Според съдебните медици смъртта й е настъпила няколко часа, преди да я завари камериерката.

Ден преди да бъде брутално убита, Малина се появява по обяд в хотела. Иска от рецепцията зарядно за телефон и провежда разговор от фоайето. Служителка я чува да казва "В хотела съм и съм готова", след това Малина напуска сградата.

Разследващите бързо стигат до 43-годишния германец Дани, който наема стаята онлайн. Той прави резервация за един човек в двойна стая чрез интернет платформа. Късно вечерта на 7 ноември се регистрира в хотела. На управителя му прави впечатление, че мъжът е много изпотен и от него се носи неприятна миризма. Час след полунощ Дани отново слиза на рецепцията и иска прибори за хранене. Никой от персонала не забелязва Малина да се качва в стаята, никой въобще не е виждал нашенката след разговора на 7 ноември по обяд.

Патологът установява и часа на смъртта. Според него убийството е извършено между 6 и 8 ч. сутринта на 8 ноември. Дани напуска незабелязан хотела минути след като заколва Малина. Това става ясно от записи на камерите в хотела. Цветарят е арестуван на следващия ден.

Реклама

Когато ченгетата го прибират за разпит, разбират, че Дани се е познавал с жертвата от няколко месеца и бил лудо влюбен в нея. В профила си във фейсбук даже качва няколко снимки на двамата, а под тях пише: Обичам Малина повече от всичко и бих искал да се оженя за нея. Чувствата очевидно не са били взаимни, за да се стигне до този катастрофален развой на нещата.

Дани е безработен, като през живота си за кратко работи като цветар. Оказва се, че има и криминално досие. Арестуван е за кражба и за побой в миналото. Полицаите правят обиск на жилището му, което всъщност е на неговите родители, а Дани обитава една малка стаичка. Разследващите откриват притеснително количество дамско бельо. Дани отказва да каже как се е сдобил с него и за какво му е. За случилото се в хотелската стая също запазва пълно мълчание. Според прокуратурата в Лайпциг убийството е извършено от ярост, след като Малина е отклонила предложението му за женитба.

Убийството предизвиква протести на феминистки, които го определят като престъпление от омраза срещу жените. Около 100 души се събират и палят свещи пред хотела, където е намерена мъртва Малина, само дни след кървавата драма.

Процесът срещу 43-годишния цветар започна преди дни в съда в Лайпциг. В съдебната зала Дани продължава да пази мълчание, въпреки че има достатъчно доказателства, които го заковават като извършител, а и няма други заподозрени. Присъда се очаква в началото на месец юли. Ако бъде признат за виновен, Дани може да получи наказание от 15 години затвор до доживотна присъда.

 Компаньонката известна в Луковит

Малина беше доста известна в ромския квартал на Луковит с различни любовни връзки с мъже, а преди време вдигна и сватба, но след няколко месеца се разведе. Майката на младата жена Кунка в момента живее в родния й град Луковит.

Реклама
Реклама
Реклама