Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/14406580 www.bgdnes.bg

Свидетел на катастрофа с две жертви: Шофьорът беше неадекватен!

"Шофьорът не беше адекватен. Видях човек в нетрезво състояние, залиташе и не можеше да асимилира какво се случва." Това разказа пред Нова тв свидетел на тежката катастрофа в София, при която на пешеходна пътека бяха убити двама младежи.

"В огледалото гледах, че кола се движи с невероятна скорост и приближава. Дръпнах се в лявата лента, за да може той да мине. Не стана - удари ме и ме отмести. После блъсна такси, продължи да се движи и удари още две коли", разказа още свидетелят, чието име не се споменава. 

Реклама

"Момичето минаваше на зелен светофар, а шофьорът на чисто червено. Блъсна я буквално. Имаше трима паднали на земята - двама от тях станаха, а един - не. За момчето разбрах, че е починало", допълва свидетелят на кървавата катастрофа.

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики шофьорът се е движил със скорост, в пъти над разрешената. 

"Не мога да повярвам, че това е водач, който не е употребил нещо, за да кара с такава скорост. Да удари един, втори и да се стигне до фаталния край", смята Русинова.

Тежката катастрофа стана миналата нощ в София на кръстовището на булевардите "Сливница" и "Константин Величков". Тогава водач помете двама пешеходци, които загинаха на мястo. След трагичния инцидент джигитът е заловен от униформените.

Вчера сутринта органите на реда успяха да хванат дирите му и го задържаха. Пробите за наркотици на 18-годишния водач са отрицателни. По непотвърдена информация той е със стаж от два месеца и половина и се казва Адриан Антонов, пише "24 часа".
Записи от камери показват, че Антонов не е гонен от полицията. Първоначалната неофициална информация сочеше, че не е спрял на стоппалка и патрулка го е преследвала, но тази версия бе опровергана.

Официално стана ясно, че починалото момче е на 23 години, а загиналото момиче засега е с неясна самоличност. Разследването продължава и предстои на джигита да му бъдат направени кръвни изследвания, от които да стана категорично ясно дали е използвал дрога или не.

Четете още

Вижте колата, с която 18-годишен уби двама пешеходци в София

Вижте колата, с която 18-годишен уби двама пешеходци в София

Зверска катастрофа. Шофьор премаза пешеходец. Очевидец: Тялото е на парчета

Зверска катастрофа. Шофьор премаза пешеходец. Очевидец: Тялото е на парчета

Реклама
Реклама
Реклама