Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/13472514 www.bgdnes.bg

Емблематичната Валя Балканска на 81: Умишлено ни разделят, нека сме единни

Добитъкът накъдето го караш, натам върви 

"Умишлено ни разделят и ще ни довършат, ако продължаваме така. Затова нека има единство, а не да се делим. Да сме здрави и да настане мирно време. Да сме благословени и да вярваме, че сам човек нищо не прави."

Това сподели в неделната утрин пред "България Днес" голямата Валя Балканска. Навръх 81-вия си рожден ден родопската певица, чието изпълнение на "Излел е Дельо хайдутин" лети в Космоса, от изгрев слънце отговаря на телефонни обаждания на близки и приятели от близо и далеч.

Реклама

"Вратата ми е широко отворена, всеки е добре дошъл. Обичам родината, децата, приятелите. От 5 ч. сутринта звъни телефонът. Колкото мога, ще смогвам да се обаждам и отговарям. Думата "не мога" в моя речник липсва", казва народната изпълнителка, като междувременно още няколко души се опитват да се свържат с нея.

"Това е подаръкът - обичта и уважението. Когато поздравиш един човек и го попиташ как си - така му даваш сили и кураж. Моята майка казваше - добре са дошли всички, а ако няма място, отгоре на главата ще се сложи. И аз така. Да наведем главите си, защото много са изправени напоследък", добави Балканска.

Фолклорната певица от сърцето на Родопите критикува халтурата на сценаристите със Слави, целяща да осмее Лена Бориславова.

"Чудят се какви глупости да измислят. Какво ще спечелят от това? Нека има диалог. Колкото повече биеш едно дете, толкова повече то се нахъсва да прави бели. Да се види кой е най-добрият път и да се върви по него. Защото един добитък накъдето го караш, натам върви. А рибата се вмирисва откъм главата", категорична е Валя Балканска.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама