Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/13415846 www.bgdnes.bg

Чакаме Джон Малкович за първи път у нас

Бум на БГ сериали по телевизиите, в киното - Мария Бакалова

Световната звезда Джон Малкович се очаква с първа премиера на родната ни сцена в Народния театър на 16, 17 и 18 февруари. Той ще гостува със спектакъла "В самотата на памуковите полета" на режисьора Тимофей Кулябин. Малкович ще си партнира с Ингеборга Дапкунайте. Това е събитието от световно значение за българския театър. Освен него родната международна звезда Мария Бакалова ще видим за втори път в БГ лента - "Триумф", но през лятото. Филмът е продължение на трилогията на Кристина Грозева и Петър Вълчанов (първите бяха "Урок" и "Слава"). Освен че взима участие, в "Триумф" Мария ще е и продуцент заедно с колегата си Юлиян Костов.

Нашето момиче ще участва и в топфилма "Пазители на галактиката 3", чиято премиера е на 5 май, съобщават от "Форум филм".

Реклама

Друга продукция, която българите очакват с нетърпение, е "Игра на доверие". Филмът, създаден по идея на Яна Маринова, ще излезе на голям екран в цялата страна на 17 февруари. В основата му стои вдъхновяващата и вълнуваща среща с личните истории на майка и дъщеря. Режисьор е Мартин Макариев, а сценарият е на Борислав Захариев. Главните роли са за Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори и София Иванова Ласкин.

Телевизионният екран също ще изненада с три топпродукции на основните телевизии - по bTV през пролетта ще видим "Мен не ме мислете", сезон 3, по Нова тв - "Дяволското гърло 2", а по БНТ - "Войната на буквите".

В "Дяволското гърло 2", който ще се излъчи през пролетта, участват и много нови лица, едно от които е Асен Блатечки, а лентата този път е снимана във Велико Търново.

Други двама талантливи актьори - Захари Бахаров и Деян Донков, пък ще видим по БНТ в главните роли на сериала "Войната на буквите". Премиерата му е на 15 януари. В лентата ще участват още Теодора Духовникова, Валентин Танев, както и младите актьори Климентина Фърцова и Даниел Върбанов, който наскоро беше награден със "Стипендията на Ламбо". Сериалът е в 12 епизода по едноименния роман на Людмила Филипова.

От тв предаванията, които ще радват догодина зрителите, остават вече познатите "Ергенът", който ще има втори сезон с участието на пианиста Евгени Генчев по bTV, "Като две капки вода" по Нова тв и предаванията на знаковите шоумени - Димитър Рачков и Николаос Цитиридис.

Реклама
Реклама
Реклама