Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/13047192 www.bgdnes.bg

Златни комшии помагат на Хубчеви

Хора от село с големи сърца

Майката на Хубси закъса след операция на крака

Златни комшии от Гложене помагат на майката и бащата на футболната легенда Петър Хубчев да се справят с всички трудности в ежедневието през един много тежък период от живота на родителите, отгледали и възпитали защитника от Пеневата чета.

"Счупих крак, но операцията не беше успешна и започнаха моите мъки - разказва пред "България Днес" достолепната леля Керанка, майката на Хубси. - В болницата съм изпаднала в кома, но една от сестрите случайно минавала през моята стая, повикала помощ и са ме върнали от оня свят. Съпругът ми Кънчо също има болести. Аз трудно се оправям сама, но Господ ни е пратил тези наши съседи Божидар и Иванка Микови, които за всичко ни помагат. Нямам думи да кажа колко съм им благодарна, нека го направя от страниците на вестник "България Днес".

Реклама

Керанка и Кънчо редовно четат "България Днес" и признават, че интересните новини и истории в него разнообразяват дните им. "През пролетта съседите прекопаха градината, разсадиха доматите, погрижиха се за всичко в двора. Каквото готвят вкъщи, гледат и на нас да донесат. Излязат ли да пазаруват, пак не ни забравят. Ето, днес Иванка ми се обажда и ми казва: Кети, в Ябланица съм на пазара, има много хубав арпаджик. Да купя ли и за вас с Кънчо?"

Петър Хубчев и сестра му Детелина гледат нищо да не липсва на родителите им. Бившият голям футболист и национален селекционер сега живее в Германия и редовно изпраща пари.

"Всичко сега е много скъпо, да не говорим, когато човек е болен и трябва да се ходи по болници и да се купуват лекарства - казва леля Керанка. - Много се грижат за нас децата и без тях сме заникъде."

Докато са здрави, Керанка и Кънчо са за пример в Гложене с разкошната си зеленчукова градина и винаги гостоприемна къща. Горди са с начина, по който са възпитали децата си. "Учили сме Петър и Детелина на ценности, в които вярваме и до днес - казва Керанка в предишно интервю за "България Днес". - Да бъде трудолюбив и честен. Тези, дето го плюят, не знам дали са такива. Някои от неговите критици от години са в ръководството на футбола и виждаме докъде го докараха. Дълго време всички мълчаха и с нахалниците пробиваха напред. Трябва да се сложи край на това."

Родителите на Хубчев са доволни, че са насочили сина си към спорта още от съвсем малък. Бащата Кънчо води Петьо да рита топка в двора на бившето ТКЗС. След това пътят на Хубси към големия футбол минава през спортното училище в Ловеч.

С националния отбор на България защитникът е част от Пеневата чета, която играе полуфинал на световното първенство в САЩ през 1994 г.

"Добър син е, гордея се с него - казва днес Керанка. - За мен сега е трудно заради здравето, но не се оплаквам. Човек, когато има силен дух, всичко се преодолява!" - казва майката на знаменития треньор.

Пожелаваме на нея и мъжа й да са живи и здрави!

Реклама
Реклама
Реклама