Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/13005574 www.bgdnes.bg

Мис България 2020 Венцислава Тафкова: Нося кожи, защото мога да си ги позволя!

Не ми пука за "шушляците", който иска, да ме критикува

"Нося кожи от лисица, защото мога да си го позволя. Нито съм убила аз лисицата, нито съм драла животни. Ако не бях Мис България, едва ли някой щеше така злобно да коментира снимките ми."

Това каза Мис България 2020 Венцислава Тафкова, чиито снимки в нета предизвикаха фурор от коментари, че носи естествена кожа върху себе си. Тези дни миската с гордост позира със скъпарското си палто от лисица и така разлюти природозащитници и фенове. Снимките обиколиха социалните мрежи, разпространени от членове на екологични организации, които остро нападнаха носителката на титлата "Мис България" заради неетичното й отношение към животните.

Реклама

"Не трябваше ли миските да дават пример и да имат кауза да защитават природата?", коментират гневни потребители.

"Не разбирам защо някой не каза нещо хубаво за мен - то все бяха нападки - я за устните, я за гърдите, какво е това - не ми пука за "шушляците". Който не може да си позволи лисица, си купува шушляково яке. Не се впечатлявам толкова от коментарите на никой, непукист съм", с усмивка заяви красавицата. Тафкова даде и пример от снимката, която бе пуснала с друго момиче. "Никой не я нападна нея, но това е, защото не е известна. У нас все трябва да се хейти", недоволна е миската.

"Заставам зад каузата "Да направим фермите за животни история", защото аз лично предпочитам да нося собствената си кожа. Всеки сам има глава на раменете си да мисли, не искам България да превръща в боклукчийска кофа. Не мога да коментирам кой какво носи и защо го прави, негова работа си е", твърди Диляна Попова, която е в инициативния комитет Национална гражданска инициатива (НГИ) за забрана на добива на ценни кожи в България.

Думите й са подкрепени от Радина Кърджилова, Мона Гочева, Люси Дяковска, Мариана Попова, Александър Сано, Дидо от "Д-2", Азис и много други екоактивисти у нас, които се борят в България да няма ферми за убиване на животни, за да се ползва кожата им.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама