Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/12928462 www.bgdnes.bg

Моделката Ася Капчикова: За професията "майка" няма почивка

Всяка сутрин ставам в 7,30 ч, искат да им правя баница и пица 

КОЯ Е ТЯ

Ася Капчикова е бивш участник във второто издание на формата "Фермата". През 2016 г. добива голяма популярност, като печели титлата "Мис Плеймейт", но по нейни думи това е част от далечното й минало, тъй като вече оглавява класациите за най-добра майка. През 2020 г. на бял свят се появяват дългоочакваните й момченца близнаци - Ивиан и Ианик, а малко след тях през 2021 г. се ражда и третият й син на име Ириан. Днес тя е горда майка и съпруга, която намира време за приятели, спорт и разнообразие въпреки трудностите, с които се сблъсква, докато отглежда три малки деца.

- Ася, колко трудна е всъщност професията "майка"?

- Професията "майка" е една от най-отговорните, тя е всеотдайност 24/7. Да бъдеш майка преди всичко е призвание, ние жените носим не леката задача за това!

Реклама

- Как минава всекидневието ви?

- Ставам в 7,30 ч. почти всеки ден. Следва закуска, игра, разходка, обяд, следобеден сън, игра, вечеря, време за баня, лягане в 21 ч. Опитвам се да настроя и бебето в този режим, с разликата, че спи повече. Отскоро сме на ясла, но боледуването е често и се гледаме вкъщи.

- Коя част от домакинските задължения е най-трудна с три малки деца?

- С малки деца всичко е предизвикателство, защото те са изследователи. Когато готвя, си взимат столчетата и се качват на тях, за да помагат, пипат, дегустират. С прането отново желанието е огромно, става по-бавно, но уча децата да се включват в задълженията под формата на игра.

- Кое ястие обичате да приготвяте за семейството си най-много?

- Напоследък искат да им правя постоянно баница, казват й пица, не знам защо правят тази асоциация. Аз готвя много и разнообразни неща. Любимото мое ястие е риба, приготвена под всякаква форма.

- Вашите деца посещават ли детска градина?

- От тази година посещаваме, но е доста сложно с боледуването, по-често са си вкъщи, отколкото на ясла.

- Какво мислите за недостига на места в детските градини в столицата?

- Това е огромен наболял проблем, институциите трябва да обърнат специално внимание и по-скоро да решат проблема.

Реклама

- Как намирате време да се грижите за себе си и да изглеждате толкова добре с три малки деца "наоколо"?

- Времето за мен е доста оскъдно, изобщо с 3 деца е сложно. Задължително 2 пъти седмично имам тренировки, така поддържам тонуса и фигурата си. За всичко останало си открадвам по 1 час, когато мога, било то разкрасителни процедури или масаж.

- Имате ли време за приятели?

- Време за приятели - рядко, но все пак има.

- Вие обичате да пътувате, правите ли го напоследък и ако да, как се справяте на път с три деца?

- Честно казано, това най-много ми липсва. Пътували сме 2 пъти и си е пълно приключение, затова съм решила, че на този етап ще си спестя главоболията.

- Съпругът ви помага ли активно в отглеждането на децата?

- Когато може, помага активно, и то с желание!

- Какво бихте посъветвали младите майки като вас, които искат да изглеждат добре?

- Мисля, че всяка майка мисли първо за детето си, а после за всичко останало. Детето е приоритет, а когато има време и за мама, това е чудесно. Всяка жена е различна и индивидуална, различни неща я правят щастлива и красива, така че бих посъветвала да правят това, което ги кара да се чувстват щастливи.

- Имате ли тайна рецепта за поддържане на формата си?

- Всяка жена да прави каквото обича най-много. Да ходят на курс по рисуване, да тренират, да ходят на разходка в гората или на различни процедури, всичко е много индивидуално. Хубаво е просто да е нещо различно и да е време само за тях!

Реклама
Реклама
Реклама