Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/12908591 www.bgdnes.bg

Шкумбата влиза в политиката

Това не е шега!

Явяваме се с моята партия – "Българи, доволни от живота", на избори и ще ги спечелим, категоричен е актьорът

"Не успее ли да се състави правителство, ще се явим ние на изборите с партията ми "Българи, доволни от живота". Много сме и сме единни. Не ни видяхте на небосклона за гласуване за 48-ия парламент, но ние сме по-стари от всички партии - проверете само откога е БДЖ. Майтапът настрана, ще издухаме всички на следващите избори."

Реклама

Това сподели навръх Димитровден комикът Димитър Туджаров-Шкумбата, създател на организацията. Според него все още членовете на партията са малцинство, тъй като "очуканите от живота българи не могат да кажат от какво са доволни". "Но съм намислил да направим коалиция с майката партия ББГ - "България без граждани", и БББ - "България без българи". Всяка от тези партии си има програма. ББГ например се бори да докопа фонда на фондовете, а БББ е за чужденци. Ама вие се смеете, но ще видите как можем да спечелим изборите, ако и подобни партии се създадат", смята Шкумбата.

Той е измислил и вариант да не се ходи на избори през три месеца, като се договорил с ЦИК: "Като пускаш тото, има едно квадратче долу за няколко тиража - да не ходиш всеки път до пункта. Ние ще пускаме такива бюлетини. Така пускаш веднъж и то важи и за изборите след три месеца", смее се актьорът.

Вчерашния Димитровден Шкумбата изкара в компанията на внучето си - също Димитър. "Големият ми син Александър ме зарадва с първото внуче. Много е хубаво да си дядо.

От години най-добрият ни разказвач на вицове не пие и в този щастлив за него и семейството му момент също няма да полее повода. "Знаете, Ванга ми е казвала да не близвам алкохол. И аз продължавам да изпълнявам заветите й", казва Туджаров, който в момента пише книга за петричката пророчица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама