Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/12512612 www.bgdnes.bg

Деян Донков вместо Чочо в "Хъшове", Рачков липсва

След 5 години Морфов се завърна в Народния

Вальо Танев бе в ложите, пристигна след тежка операция в Израел

"Да живее България!" за пореден път разплака публиката в тричасовото представление "Хъшове", което се завърна в Народния театър след петгодишно отсъствие. Радостни възгласи, прегръдки от публиката за актьорите в края на представлението и насълзеният режисьор Александър Морфов белязаха първата дата от поредицата дни до края на годината, в които спектакълът ще продължи да се играе.

"Завръщаме се с оригиналните актьори, след време може и да има промяна в актьорския състав, още не знам", каза Морфов.

Реклама

В ролята на Македонски от 2013 г. на мястото на покойния Чочо Попйорданов отново влезе Деян Донков, на мястото на Стоян Алексиев игра Марин Янев като бащата на Бръчков, а Христо Петков е попчето вместо Захари Бахаров. Липсата на Христо Мутафчиев се усещаше в спектакъла, но пък неговият "Бел кон" звучеше почти през цялото време в спектакъла. От стария състав липсваше и Димитър Рачков, който бе един от румънците. Сега ролята се изпълнява от Васил Драганов, а другият румънец е Теодор Елмазов. В ролята на Димитрото, която се изпълняваше от Пламен Пеев (вече в Петербург), влезе Иван Савов. Някои от репликите с днешна дата също бяха променени, от един персонаж към друг, но това не промени смислово представлението.

Култовата постановка бе главен приоритет в концепцията на Васил Василев, който преди няколко месеца спечели конкурса за директор на трупата. Безсмъртната пиеса от Иван Вазов по повестта "Немили-недраги" ще продължи да оживява на сцената на 15 септември, 20 и 29 октомври, а освен нея и други стари постановки се връщат в афиша на Народния. Като главен режисьор Александър Морфов ще определя репертоара на първата ни сцена заедно с директора Васил Василев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама