Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/12188086 www.bgdnes.bg

Жоро Игнатов помага на щъркели

Реставрира гнездото им, птиците вече имат малки 

Доли ЛУКАНОВА

Журналистът Жоро Игнатов влезе в битка за щъркели. Защитникът на справедливостта се бори с хъс за прелетните птици, научи "България Днес". Игнатов се превърна в любимец на публиката след колоритните му репортажи в предаването "Съдебен спор". Неведнъж журналистът е заставал на страната на истината и не жали никого. Оказва се, че не само пред камера и не само за хора Игнатов е готов да обърне света.

"Преди години двойка щъркели напуснаха прогнилото гнездо срещу къщата ми. Много исках да се върнат, но това не се случваше", започва трогателната история любимецът на зрителите.

Реклама

Репортерът на народа решава да вземе нещата в свои ръце. Игнатов отправя молба за съдействие към електроразпределителното дружество. ЕРП-то откликва на нея и пристига пред дома му в софийския квартал "Суходол".

"Монтираха платформа на стълба и върнаха старото гнездо, но красивите птици отново не го харесаха. Явно разбираха, че е опасно, и така отмина още едно лято", допълва колоритният журналист.

Домът на щъркелите и съдбата им се загнездват в съзнанието на Игнатов и не му дават мира. Затова репортерът, който обича да довежда нещата докрай и никога не се отказва от започната битка, взима нещата в свои ръце. След кратко търсене наема автовишка (моторно превозно средство, снабдено с вдигаща се площадка, предназначено най-вече за височинни работи) и ангажира специалист, който да разруши напълно разпадащото се гнездо. С част от останалите пръчки мъжът оформя основа на гнездо върху метална платформа, далеч по-безопасна от електрическия стълб, на който преди това се е помещавал домът на птиците.

Доволен от свършената работа, Жоро Игнатов зачакал с нетърпение пролетта, за да види дали усилията му ще дадат резултат. За негова радост те дават.

"Тази пролет щъркелите доизградиха на мястото ново гнездо. Излюпиха се две малки, които сега се учат да летят и ми пълнят душата", щастлив е продуцентът на "Съдебен спор".

Реклама
Реклама
Реклама