Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/11818521 www.bgdnes.bg

Мариус стана градинар

Баща ми ме хвали за таланта в градината, не на сцената, смее се актьорът

Мариус Куркински стана градинар. Когато си е във Варна, а това напоследък се случва във всяка свободна минута, актьорът се грижи за градината на баща си и за всички зеленчуци, които татко му е посадил.

"Татко много обича градината и винаги я е поддържал в изрядно състояние. Но тъй като вече е по-трудноподвижен, аз съм я поел и върша всичко необходимо. Той ме хвали за усилието, не за сцената", смее се Мариус.

Реклама

82-годишният баща на актьора цял живот не спира да работи. Бил е от механик до строител. Ако Мариус днес съжалява за нещо, то е, че като тийнейджър не осъзнава късмета да има родители като своите. Баща му отдавна не го е гледал в театъра, но Мариус му пуска откъси - човекът имал сетива за сгъстена драматургия. За "Черното пиле" му казва: "Знам как ще реагират хората, няма нужда да идвам на представлението". Не харесва кой знае колко "Сънят на смешния човек" по Достоевски - струва му се прекалено философски, дори го нарича "глезотия". И препоръчва на Мариус да се върне към "по-земното". След "Юбилей" го тупа по рамото, бил "живнал".

"За морски човек не мога да плувам добре. Просто не ме влече от страх. Ако говорим за страх, най-страшните две години от живота ми бяха в казармата, когато служех в Звездец. Бях на турската граница, тогава имаше възродителен процес, беше война. Бях в едно от най-тежките поделения - механик водач на верижни машини. Видях ужасяващи неща. Не знам как съм оцелял", спомня си Мариус.

Иначе талантливият актьор продължава с турнето си "50 години Мариус". "Най-вероятно като обиколя страната, ще сляза за малко от сцената и ще се посветя на режисурата. Но и това не е сигурно на този етап", казва Мариус.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама