Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/11277804 www.bgdnes.bg

Петър Вучков пред "България Днес: 70-те лева бонус ще ми помогнат за храна

Жестът на правителството за Великден не е малък, казва Мистър "Минута е много" 

"70-те лева добавка към пенсията за Великден ще ми помогнат да си купувам храна, тъй като цените постоянно растат и пазаруването става все по-трудно."

Реклама

Това заяви пред "България Днес" емблематичният телевизионен водещ на "Минута е много" Петър Вучков.

В събота правителството одобри еднократно изплащане на бонус в размер на 70 лева на всеки пенсионер през април 2022 година. Средствата ще се дават независимо от размера на получаваната пенсия и ще достигнат до над 2 милиона пенсионери. Министерският съвет прие постановление, с което одобри допълнителен трансфер в размер на 142 888 760 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване.

"Този жест на правителството към възрастните хора не е никак малък. Някой може да каже, че не са много пари, но аз ги приемам като подкрепа. В момента съм в магазина и гледам цените, всеки лев е добре дошъл. Също така съм доволен, че дават добавки на всички пенсионери, а не избирателно. Ще си позволя да цитирам една мисъл - "Здраве да има, другото ще си го купим", каза още пред вестника 83-годишният Мистър "Минута е много".

"Пенсионерският живот ме вбесява! Имам толкова много свободно време, а нямам с какво да го запълвам. Аз съм човек, който цял живот е работил не по осем, а по 24 часа. И чувствам, че бездействам. Не искам да се оплаквам, защото знам, че много хора на моята възраст имат тежък живот. На фона на тях аз съм направо отлично", заяви преди време Вучков по повод ежедневието си след оттеглянето от професионалните ангажименти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама