Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/10533389 www.bgdnes.bg

Киану Рийвс е взел между 12 и 14 млн. долара за "Матрицата: Възкресение"

Киану Рийвс се завръща към емблематичната си роля на Нео в "Матрицата: Възкресение" в кината от днес и по HBO Max, пише сайтът life.dir.bg. Разкрита е заплатата му за свършената работа. Според "Variety" 57-годишният Рийвс е спечелил между 12 и 14 милиона долара като основна заплата за новата част от поредицата. Тази цифра е само с няколко милиона повече от 10-те милиона долара хонорар, който Рийвс е спечелил за "Матрицата" от 1999 г.

Колко ще са допълнителните приходи за Рийвс ще стане ясно след представянето на филма в кината. В репортаж на ABC през 2006 г. беше съобщено, че Рийвс е спечелил допълнителни 25 милиона долара от първия филм.

Реклама

Тогава продукцията натрупа 171,4 милиона долара в страната и 466,6 милиона долара в световен мащаб след премиерата си, а беше създадена със сравнително скромния бюджет от 63 милиона долара.

Успехът на филма доведе до заснемането на още две продължения от братята-сестри Уашовски - тогава Лари и Анди, сега Лана и Лили. Те направиха почти двете части едновременно," The Matrix Reloaded" и "The Matrix Revolultions".

Хонорарът на Рийвс за тях не беше разкрит, но според "Celebrity Net Worth" той е спечелил над 120 милиона долара бонуси от двете продължения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама